Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Radošā apvienība Nomadi dodas klejojumos Latvijā un ārvalstīs

Radošās apvienības Nomadi dosies oktobra klejojumos tepat Latvijā un ārvalstīs, piedāvājot filmu seansus, teātra izrādes un lauka translācijas. Nomadi piedalīsies vairākos starptautiskos festivālos.

Kā portālam Diena.lv vēsta radošās apvienības Nomadi pārstāvji, otrdien, 4. oktobrī fiziskā teātra izrāde Sāra Keina piedalās improvizācijas festivālā Týden Olomoucā, Čehijā. Improvizācijas simpoziju rīko teātra asociācijas Konvikt ar mērķi atjaunot slāvu grausta teātri autobusu staciju tuvumā.

Ceturtdien, 6. oktobrī plkst. 10 Bauskas rajona Pilsrundāles vidusskolā tiks rādīta režisores Kristas Burānes dokumentālā filma Nākotne ir pagātnes tagadne. Filmas pamatā ir četru jaunu cilvēku, dažādu politisko partiju pārstāvju vērojums 10. Saeimas priekšvēlēšanu laikā, vēlēšanu dienā un 100 dienas pēc tam. Filmu atzinīgi novērtējuši kino profesionāļi un skatītāji. Savukārt 14. oktobrī plkst. 19 filma Nākotne ir pagātnes tagadne tiks rādīta Rīgā, Nomadi Art House telpās.

„Pievilcīgākais filmā ir tas, ka Krista Burāne netiesā, bet novēro un klausās (..) Ir daudz prātā paliekošu brīžu - vispirms Māra vecmāmiņa par to, kāpēc tā jākampj, ja „zārkam nav kabatu”,” raksta žurnāliste Sanita Jemberga portālā Twitter.

Piektdien, 7. oktobrī plkst. 15 sāksies Nomadi Art House lielā rudens talka ar šaušanu, kurā galvenie trīs darba uzdevumi ir telpas tīrīšana, sienu skrubēšana un gružu likvidācija. Vakara noslēgumā būs Saldais ēdiens 5x5 - peintbola sacensības mūzikas pavadībā.

Sestdien, 8. oktobrī, kā arī 10. un 11. oktobrī plkst. 19 Nomadi Art House telpās tiks demonstrēta izrāde ar šaušanu Viss par mīlestību. „Izrāde ir lieliski saturīgs darbs, kurā acīmredzama Ineses Pudžas (Džuljeta) un Ginta Andžāna (Romeo) lomu nozīmīgais aktieriskais veikums. Izrāde nobriedušiem cilvēkiem,” raksta Vita Krauja Latvijas Avīzē.

Starptautiskā teātra festivāla Homo Novus laikā radošā apvienība Nomadi kopā ar māksliniekiem no Londonas un Ņūkāstlas sāka Lauka translācijas, pārsteidzot skatītājus ar īsām tiešraidēm no pamestām un nomaļām ainavām Rīgā un Londonā. No 14. līdz 16. oktobrim festivālā Lift Londonā notiks Lauka translācija Part II, kuras laikā turpināsies virtuālais ceļojums uz kādu no Rīgas ainavām. „Ieejas biļete” izrādē ir īpašas programmas lejuplāde datorā - www.fieldbroadcast.org/distance.

19. un 20. oktobrī plkst. 19 pie skatītājiem atgriezīsies monoizrāde Kāpēc es mīlu krievus?, kur jautru lekciju par nepieklājīgām tēmām lasīs profesionāls latvietis un tautas psihologs A. Borts. „Izrāde piedāvā iespēju izsmieties pašiem par sevi un vienlaikus motivē pārdomām. Piemēram, kāpēc mums ir pieņemams vēstījums „Trīs lietas man zāļu skapītī stāv: asaras, dziesmas un alus”, bet nepatīkami, ja saka, ka esam sērotāji, dziedam pārsvarā tikai piedziedājumus un dzeram. Būtībā Kaugera luga ir tā paša zāļu skapīša apskats, tikai citā intonācijā. Un skapīša revīzija paliek katra paša ziņā,” par izrādi laikrakstā Diena raksta Maija Treile.

No 21. līdz 23. oktobrim Nomadi objektu teātra izrāde Vasaras sala dodas uz Hāgu Nīderlandē pārstāvēt Latviju Starptautiskajā bērnu mākslas festivālā De Betovering. Festivāls norisinās no 14. līdz 23. oktobrim, kura laikā bērniem vecumā no 2 līdz 14 gadiem būs iespēja izbaudīt vairāk nekā 200 izrādes un radošās darbnīcas 40 dažādās pilsētas vietās. Festivāla programmā līdzās leļļu teātra un dejas izrādēm bērniem būs iespēja redzēt arī dažādus muzikālos priekšnesumus un filmas.

Oktobra noslēgumā, 29. oktobrī plkst. 20 Nomadi Art House notiks vērienīgs aktieru dīdžeju vakars. Vakara dejas griezīs dīdžeji no Latvijas Nacionālā teātra, Dailes teātra, Liepājas teātra, Valmieras Drāmas teātra, Jaunā Rīgas teātra un radošās apvienības Umka. Ar šo pasākumu radošā apvienība Nomadi oficiāli atklās jaunizveidoto skatuvi Ādmiņu ielā - Nomadi Art House.

Biļetes uz radošās apvienības Nomadi pasākumiem iegādājamas Biļešu paradīzes kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Noskaidroti Sansusī kaušļu pāri

Nedēļas nogalē, 26. un 27. oktobrī, Rīgas cirka arēnu ieņems Sansusī mūziķu kautiņa dalībnieki, kur notiks pirmais kautiņu zibensturnīrs, kurā gavilēs, muzicēs un performēs 16 dalībnieki, pārstā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja