Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Roga iestudē Vailda lugu Sieviete, kura nav uzmanības vērta

Režisore Indra Roga Nacionālajā teātrī iestudē Oskara Vailda salonkomēdiju Sieviete, kura nav uzmanības vērta, kuras pirmizrāde paredzēta 7.martā. Galvenajās lomās - Dita Lūriņa un Egils Melbārdis. Pirmizrāde būs 7.martā.

Oskars Vailds savā lugā apspēlējis traģikomisku situāciju, kāda diemžēl nereti gadās arī dzīvē: ka tēvs savu bērnu  pirmoreiz satiek tad, kad tas  jau sasniedzis precību gadus. Savukārt kādreiz par nevērtīgu atzītā sieviete izrādās pati vērtīgākā, bet šis virsrakstā paustais apzīmējums kā bumerangs atgriežas pie paša teicēja.

Lomās: Arturs Krūzkops, Ināra Slucka, Līga Zeļģe, Inga Misāne-Grasberga, Sanita Pušpure, Ģirts Liuziniks, Mārtiņš Egliens, Mārtiņš Brūveris, Juris Lisners, Kristians Kareļins, Jurģis Spulenieks, Ieva Aniņa, Maija Doveika.

Scenogrāfs Leonards Laganovskis, kostīmu māksliniece Liene Rolšteina.

Jāpiebilst, ka šī  Oskara Vailda luga ar nosaukumu Nevērtīgā sieviete Nacionālajā teātrī jau tikusi iestudēta 1937.gadā; titullomā toreiz bija  Lilija Štengele.

Režisores Indras Rogas atbildes uz potenciālo izrādes skatītāju jautājumiem skaties šeit:

Top komentāri

Nožēlojama vienpusība
N
Domāju, ka režisori izdara "lāča pakalpojumu" šobrīd populāriem aktieriem /kā Lūriņai, piemēram/. Vai viņi nepaļaujas uz saviem spēkiem un cer, ka populārais aktieris "iznesīs" viņa "gara darbu"? Vienu, otru, trešo reizi tas varbūt ir arī iespējams, bet katra monēta ar laiku nodilst - tā arī pārāk bieži ekspluatēti aktieri. Reti kurš ir tik spilgta personība, ka katru reizi spēj atklāt ko jaunu. Un tā veidojas štampi un virspusība, kas skatītājam tiešām reiz var arī "piegriezties". Bez tam tieši režisoriem vajadzētu domāt uz priekšu un ar vērīgu aci saskatīt potenciālās prīmas un premjerus jaunajos aktieros un viņus kā mīkstus mālus mīcīt un veidot. Bet režisori, acīmredzot, ir slinki un paņem jau gatavu /lai arī krietni palietotu/ aktieri un aiziet pa ierastajām sliedītēm... Ja runājam par Rogu, tad pēc "Santakrusas" neko nevēlos par viņu dzirdēt. Tā izķēmot tik dvēselisku un romantisku lugu...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja