Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Sācies LKA skatuves mākslas festivāls Patriarha rudens

No 30. septembra līdz 6. oktobrim norisināsies jau ceturtais Latvijas Kultūras akadēmijas studentu skatuves mākslas festivāls Patriarha rudens.

Tā svinīgā atklāšana notiks 30. septembrī plkst.13 Āgenskalna tirgus paviljonā, kur vienkopus pulcēsies festivāla dalībnieki, Latvijas Kultūras akadēmijas rektors, absolventi, studenti, mācībspēki, kultūras un mākslas nozares pārstāvji, lai klātienē vērotu fragmentus no Dramatiskā teātra aktiermākslas III kursa izrādes Pēterburgas stāsti (pēc Nikolaja Gogoļa prozas, režisors prof. Pēteris Krilovs). Būs arī tradicionālais festivāla atklāšanas gājiens uz LKA Eduarda Smiļģa Teātra muzeju, noslēgumā svinīgi paceļot Patriarha rudens karogu un cienājot viesus ar tradicionālo rudens zupu.

Festivāla rīkotāji šogad īpašu vērību pievērsuši latviešu režisoram, dramaturgam, tulkotājam, sabiedriskajam darbiniekam Pēterim Pētersonam (1923 – 1998), kuram 2013. gadā ir 90 gadu jubileja. Patriarha rudens ietvaros, Teātra muzejā 30. septembrī notiks konference Pētīt Pēteri Pētersonu, kuras mērķis rosināt topošos teorētiķus un māksliniekus apzināt Pētera Pētersona nozīmi Latvijas modernā teātra, dramaturģijas un teorētiskās domas kontekstā.

Modernās dramaturģijas fenomena izpratnei veltīta arī britu rakstnieka un brīvmākslinieka Maikla Pinčbeka meistardarbnīca Cilvēks, kurš aizlidoja kosmosā no sava dzīvokļa. Meistardarbnīcā, kas notiks Latvijas Mākslas akadēmijā, visas nedēļas garumā tajā strādās Latvijas Kultūras akadēmijas un Liepājas Universitātes dramaturģijas, teātra un literatūras nozaru studenti.

Šogad festivāla izrāžu skatē ar divpadsmit darbiem piedalās deviņi Latvijas Kultūras akadēmijā studējošie, kā arī akadēmiju nupat absolvējušie teātra režisori un divi laikmetīgās dejas horeogrāfi. Skates radošos darbus izvērtēs ekspertu komisija, priekšsēdētājas Karīnas Pētersones vadībā, lai noslēgumā kādam no māksliniekiem pasniegtu balvu par spilgtāko sniegumu festivālā.

Festivālā neizpaliks arī skatītāju ļoti iecienītie kino vakari. Kaņepes Kultūras centra kinoteātrī Kino Bize, Daugavpils universitātē un Rīgas Starptautiskajā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā (RISEBA) būs iespēja redzēt bakalaura programmas Mākslas Audiovizuālās mākslas apakšprogrammas studentu radošos darbus – 1. seansā vizītkartes un kinonoveles, 2. seansā – Horeogrāfu portretus, kas ir veidoti, LKA laikmetīgās dejas horeogrāfiem profesores Olgas Žitluhinas vadībā sadarbojoties ar RISEBA bakalaura programmas Audiovizuālā mediju māksla studentiem.

Vairāk informācijas http://www.facebook.com/PatriarhaRudens

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja