Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 30. jūnijs
Tālivaldis, Mareks

Esplanādē 2014 notiks Latvijas mūsdienu autoru lasījumi

Trešdien, 14. augustā, plkst. 19.30 kultūras vasarnīcā Esplanāde 2014 notiks Latvijas mūsdienu autoru dzejas un prozas lasījumi, kā arī tekstgrupas Orbīta izdoto un topošo grāmatu prezentācija, informēja nodibinājuma Rīga 2014 pārstāvis Mārtiņš Drēģeris.

Pasākumā piedalīsies Semjons Haņins, Jeļena Glazova, Artūrs Punte, Sergejs Timofejevs, Dmitrijs Sumarokovs, Arvis Viguls, Inga Gaile, Ingmāra Balode un Pēteris Draguns.

Tekstgrupa Orbīta radās 1999. gadā, apvienojoties pieciem atšķirīgiem krievu valodā rakstošiem Latvijas autoriem, un kļuva par multimediālu projektu, kurā fotogrāfijas, video, mūzikas un literatūras sintēze ir tapusi par apvienības māksliniecisko stilu. Autori publicē dzejas un mākslas izdevumus, kā arī sniedz dzejas lasījumus Latvijā un ārpus tās (Krievijā, Zviedrijā, Baltkrievijā, Vācijā, Lielbritānijā, Amerikā un citur).

Sadarbībā ar Rīgu 2014 turpinās Orbītas izdevējdarbības programma. Sērijas ietvaros tiek veidotas Latvijas krievu dzejnieku, fotogrāfu un multimediju mākslinieku grāmatas, kā arī grāmata, kurā apkopoti pazīstamu latviešu autoru krieviski rakstītie dzejoļi.

Tāpat trešdien plkst. 18 kultūras vasarnīcā būs kontaktimprovizācijas nodarbība ar Inesi Upenieci. Savukārt plkst. 22 Lattelecom Eiropas kino vakarā tiks demonstrēta režisora Olivjē Dāna drāma Dzīve rožainā gaismā, kas stāsta par leģendārās franču dziedātājas Edītes Piafas dzīvi. Ievadvārdus par filmu teiks kinokritiķe Daira Āboliņa.

Ieeja bez maksas


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja