Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Aicina iemūžināt vietvārdu norādes latgaliski un lībiski

Latgaliešu kultūras kustība Volūda, Latvijas Nacionālais kultūras centrs un Latvijas Universitātes (LU) Lībiešu institūts izsludina fotokonkursu PieZīmes/PīZeimis/ JūrõT–tõkst, kurā interesenti, apceļojot Latviju, aicināti iemūžināt jaunās latviešu vēsturisko zemju robežu un latgaliešu rakstu un lībiešu valodā izvietotās vietvārdu zīmes

Fotokonkursā, kas norisināsies līdz 30. septembrim, var iesūtīt mākslas foto, pašfoto un fotokolāžas. Atzinību izpelnīsies arī dalībnieki, kas spēs iemūžināt visvairāk norāžu. "Norādes, kurās līdztekus latviešu valodai redzama arī lībiešu un latgaliešu valoda, nav tikai cieņas izrādīšana Latvijas daudzpusīgajam valodas un kultūras mantojumam – tās ir sarunas sākums par Latvijas valodas un kultūras bagātību šodien un rīt, par visu to interesanto un aizraujošo, ko Latvijas novadu savdabīgā valodas un kultūras telpa var piedāvāt gan pašu lepnumam par savām saknēm, gan viesu cieņpilnas attieksmes un intereses veidošanā," saka LU Lībiešu institūta direktors Valts Ernštreits.

Latviešu vēsturisko zemju robežu un apdzīvoto vietu norādes lībiešu un latgaliešu rakstu valodā atbilstoši Latviešu vēsturisko zemju likumā noteiktajam pie valsts autoceļiem sāka uzstādīt pērnā gada rudenī. Izvietotās zīmes sabiedrībā saņēmušas gan prieku un atbalstu, gan neizpratni un nosodījumu par to novietojumu un tajās redzamajām valodām. Fotokonkursa rīkotāji cer, ka šāds aicinājums pievērsīs sabiedrības uzmanību zīmēm un reizē rosinās izzināt Latvijas nemateriālo kultūras mantojumu, vietējo iedzīvotāju valodu un Latvijas identitātes elementus.

Sīkāk par konkursa noteikumiem: lakuga.lv, kā arī https://ej.uz/PiZeimis

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja