Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Aicina pieteikties latviešu un igauņu valodas tulkotāju balvai

Līdz 19.februārim latviešu – igauņu un igauņu – latviešu tekstu tulkotāji aicināti iesniegt darbus konkursam, kura uzvarētājs saņems nupat dibināto Latviešu un igauņu valodas tulkotāju balvu 3000 eiro (Ls 2100) apmērā, informē Ārlietu ministrijas preses centrs. Darbus jāpiesaka Latvijas un Igaunijas ārlietu ministrijās.

Balva tiks pasniegta martā. Latviešu un igauņu valodas tulkotāju balvas nolikumu Latvijas ārlietu ministrs Māris Riekstiņš un Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Paets (Urmas Paet) parakstīja 28.janvārī, tā iedibinot tradīciju apbalvot tulkotājus.Balva tika iedibināta Igaunijas ārlietu ministra oficiālās vizītes Latvijā laikā 2009.gada 18.februārī, abu valstu ārlietu ministriem nākot klajā ar kopīgu oficiālu paziņojumu, kurā tika uzsvērta latviešu un igauņu valodu prasmes nozīmība, valodu loma mūsu nacionālajā identitātē un valstiskumā, kā arī starptautiskajā apritē.Balvas mērķis ir sekmēt latviešu-igauņu un igauņu-latviešu tekstu tulkotāju profesionalitāti un aktivitāti daiļliteratūras, kā arī politisko, zinātnisko, vēsturisko, socioloģisko un citu tekstu tulkošanā.Balvas fondu veido vienlīdzīgi Latvijas un Igaunijas ārlietu ministriju ieguldījumi. Ar sīkāku informāciju par latviešu un igauņu valodu tulkotāju balvu var iepazīties Latvijas Ārlietu ministrijas mājas lapā www.am.gov.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja