Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Ar labdarības balli atzīmēs dzejnieka Roberta Bērnsa 250 gadu jubileju

Šogad visā pasaulē, tai skaitā arī Latvijā, tiek vērienīgi atzīmēta skotu nacionālā dzejnieka Roberta Bērnsa 250 gadu jubileja. Par godu Bērnsam 31.janvārī Mazajā Ģildē Lielbritānijas Tirdzniecības Kamera Latvijā (LTKL) rīko ikgadējo labdarības pasākumu Burns Night, kura laikā tiks vākti līdzekļi sociālās rehabilitācijas organizācijām, informē projekta komunikāciju konsultante Zane Bojāre.

"Šogad gandrīz 2000 vietās visā pasaulē tiks rīkoti Burns Night pasākumi, lai atzīmētu Roberta Bērnsa apaļo jubileju. Arī Latvijā šis ir īpašs gads, jo divpadsmit gadu laikā, kopš Rīgā tiek atzīmēta Bērnsa dzimšanas diena, pirmo reizi ir izvēlēta pasākuma patronese. Esam ārkārtīgi pagodināti, ka par to piekritusi kļūt tautā mīlētā bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga. Pagājušajā gadā Burns Night laikā izdevās savākt 8000 latu, kas ir līdz šim LTKL vēsturē lielākā ziedojumu summa labdarībai, un ceram, ka arī šogad, neskatoties uz situāciju ekonomikā, varēsim palīdzēt divām sociālās rehabilitācijas organizācijām ar pasākuma laikā savāktajiem ziedojumiem", stāsta Anita Kalēja, LTKL valdes priekšsēdētāja.

Pasākums tiek organizēts kā labdarības balle, un visi ieņēmumi no "Burns Night" tiks ziedoti sociālās rehabilitācijas un profesionālās pamatizglītības centram "Dzīvesprieks" un bērnu un jauniešu ar invaliditāti biedrībai "Cerību spārni".

"Burns Night" ir svinīgs pasākums, kas notiek pēc īpašas programmas un ko svin skoti visā pasaulē. Pasākumu atklās kokteiļu stunda, kurā tiks pasniegts īpašs kokteilis Rusty Nail. Kokteiļu stundas laikā būs iespēja apskatīt Dzīvesprieka bijušās audzēknes, Mākslas Akadēmijas pirmā kursa studentes Elīnas Meksas mākslas darbus, ko vakara gaitā varēs iegādāties izsolē. Skanot skotu dūdām, viesi tiks aicināti uz vakariņām, kuru laikā jautrā atmosfērā tiks lasīta Bērnsa dzeja un veltītas skotu humora un ironijas caurstrāvotas runas no vīriešiem sievietēm, un no sievietēm vīriešiem. Pasākuma kulminācija ir skotu tradicionālā ēdiena – haggis – ēšana un Bērnsa dzejoļa "Uzruna hagisam" citēšana, skotuvakariņas nav arī iedomājamas bez viskija baudīšanasl. Lai gan skotu dejas nav tradicionāla pasākuma daļa, parasti vakara gaitā klātesošie laižas jautrā dejas solī skotu mūzikas pavadībā, ko šogad spēlēs grupa "Iron Broo" no Skotijas.

Vairāk informācijas par Bērnsa nakts pasākumiem pasaulē: www.burnssupper2009.com


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja