Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Atdzīvina Rīgu caur apkaimēm

Šīs vasaras kultūras programma radīta, domājot par izaicinājumiem un jautājumiem, ar kuriem saskaramies Covid-19 pandēmijas un Krievijas izraisītā kara laikā.

Kā atgriezt piederību, kopienas sajūtu, vēlmi un spēju socializēties? Vai mūsos ir drosmes rezerves un guns, lai iestātos par demokrātisku un brīvu Latviju ik dienas, – saka Rīgas vasaras kultūras programmas kuratore Renāte Lagzdiņa. 

Līdz 28. augustam galvaspilsētā norisināsies Rīgas vasaras kultūras programma. Tā sākās jau 7. jūlijā ar koncertu Vasaras mūzikas krāsainās skaņu plates Vērmanes dārza estrādē. Pagājušajā nedēļas nogalē uz pirmajiem svētkiem apkaimju svētku sērijā aicināja arī Vecmīlgrāvis, kur visas dienas garumā Augusta Dombrovska lolojumā – kultūras pils Ziemeļblāzma parkā – norisinājās svētki, izceļot Vecmīlgrāvi kā senu zvejnieku ciematu.

Savukārt 9. jūlijā vasaras kultūras programma sākās Viesturdārzā, kur darbojās parka jauno mēbeļu darbnīca arhitekta Austra Mailīša vadībā, kā arī notika saruna par Rīgas parkiem, to šī brīža stāvokli un iespējām pilsētvidi padarīt patīkamāku nākotnē. Vakara noslēgumā uzstājās dziedātāja Ieva Akuratere ar biedriem no viņas pasaules mūzikas projekta Lidojošais paklājs. Kultūras programma Viesturdārzā priecēs apmeklētājus līdz pat augusta beigām.

"Vienmēr vaicā – kad būs Rīgas svētki? Šogad Rīgas svētki tradicionālā formā kā trīs dienas krastmalā pie Daugavas nenorisināsies. Tā vietā mums ir svētki divu mēnešu garumā, 60 dienas. Būtiski, ka mēs redzam svētkus ne tikai kā iespēju uzdzīvot un līksmot, bet gribam saskatīt un izmantot kultūru arī kā rīku, pievērošot uzmanību kādiem problēmjautājumiem vai iespējām, kas jārisina gan pilsētvidē, gan sabiedrībā," Rīgas svētku jauno koncepciju atklāj kuratore Renāte Lagzdiņa. Veidojot pilsētas svētku noformējumus, ir domāts par to ilglaicīgumu un funkcionalitāti arī vēlākajam laikam, piemēram, pilsētvidē būs pieejami vairāki šūpuļtīkli.

Rīgas vasaras kultūras programmu varēs baudīt arī Nordeķu parkā un Ķengaraga promenādē ar norisi pie Mazjumpravas muižas, kur pasākumi sāksies 16. jūlijā. Turpinot 2021. gada vasarā iesākto tradīciju pasākumus organizēt vairāk ārpus centra apkaimēs, šogad kultūras programma izskanēs sešos apkaimju svētkos.

Krāšņi apkaimju svētki notiks arī 23. jūlijā Āgenskalnā, 30. jūlijā Bolderājā un 6. augustā Maskavas forštatē, savukārt 20. augustā apkaimju svētki gaidāmi Imantā, kā arī Purvciemā un Pļavniekos. Svētkos apkaimēs gaidāmi koncerti, radošās darbnīcas, meistarklases, teātra izrādes, spēles, plenēri un citi notikumi. Rīgas svētku jaunā versija ir aicinājums aizbraukt ciemos uz Rīgas apkaimēm, kur ierasti domā, ka "nekas nenotiek".

Rūpējoties par svētku atmosfēru un vasarīgu noskaņu, pilsētvidē atgriezušās pērn iecienītās zaļās oāzes ar parkletiem, soliņiem un augiem Miera ielā, Baznīcas ielā un Tērbatas ielā, kā arī Teātra laukumā, kur ikdienas steigā patverties no pilsētas kņadas un baudīt pavēni. Rīgas vasaras identitāti un noformējuma mākslinieciskos risinājumus izstrādājis mākslinieku kolektīvs, kurā darbojas Valters Kalsers, Evija Krištopane, Miķelis Mūrnieks un Kristiāna Marija Sproģe.

Sīkāk: https://vasara.riga.lv. Kultūras pasākumiem Rīgā var sekot līdzi arī Facebook lapā Rīgā notiek.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja