Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Iegriezties dievnamā caur ekrānu

Baznīcu nakts 30. maija vakarā šogad notiks virtuāli

Pasākums Baznīcu nakts šogad 30. maija vakarā Latvijā norisināsies jau septīto gadu. Šovasar to bija plānots papildināt arī ar akciju Apceļo baznīcas, ļaujot apmeklētājiem jau visas dienas garumā paviesoties dažādos dievnamos dažādās pilsētās, taču Covid-19 un ar to saistītie ierobežojumi ir ieviesuši savas korekcijas. To dēļ akcija Apceļo baznīcas ir pārcelta uz nākamo gadu, savukārt Baznīcu nakts šīs sestdienas pievakarē norisināsies virtuālajā vidē, interesentus aicinot tai pievienoties caur viedierīču ekrāniem.

Kā stāsta Baznīcu nakts organizatori, šis pasākums jau kļuvis par garīgu kultūras pieredzi visas Latvijas dzīvē, ik gadu apvienojot vairāk nekā 100 dievnamu, kuros ar dažādiem pasākumiem apmeklētāji tiek aicināti iepazīt baznīcu, tās kultūras un garīgās vērtības. Pēdējos gados Baznīcu naktij pievienojušās arī latviešu draudzes ārpus Latvijas. Šogad 30. maija vakarā Baznīcu nakts norisēm varēs sekot līdzi interneta tiešraidē vietnē www.baznicunakts.lv un Baznīcu nakts kontā Facebook. "Neraugoties uz apstākļiem, Baznīcu nakts tīmekļa vietnē un sociālo tīklu platformās esam plānojuši virtuāli apvienot vairāku konfesiju, dažādu Latvijas novadu draudzes un savu iespēju robežās piedāvāt tiešraidē mākslinieciskus priekšnesumus, diskusijas, lūgšanas un citus kristīgo kultūru veicinošus pasākumus," stāsta Baznīcu nakts komandas pārstāve Baiba Špēra-Špora.

Šīgada Baznīcu nakti caurvīs kopīgs motīvs un tēma Dieva stāsts, kas aicinās domāt, kas esmu es pats un kāda ir mana vieta un loma Dieva stāstā, un kāds ir manis paša stāsts attiecībās ar Dievu. Gatavojoties Baznīcu naktij, sociālo tīklu kontos jau publicētas intervijas ar kristīgo draudžu pārstāvjiem, priesteriem, mācītājiem, misionāriem, kā arī vēsturisks ieskats par dievnamiem. Savukārt 30. maija vakarā tieši pēc plkst. 17.50 visā Latvijā izskanējušajām baznīcu zvanu skaņām plkst. 18.00 Baznīcu nakti svinīgi atklās tiešraide no Siguldas Jēzus Sirds Romas katoļu baznīcas, kurā piedalīsies Latvijas kristīgo konfesiju vadītāji un pārstāvji. Atklāšana tiks translēta arī reģionālajā televīzijā Re:TV.

Vakara gaitā tiešraides būs redzamas arī no citiem dievnamiem. Plkst. 19.00 virtuāli būs vērojams ērģeļmūzikas koncerts Rīgas Vecajā Svētās Ģertrūdes baznīcā, plkst. 20.00 varēs klausīties diskusiju Pretenzija (aizvainojums) pret baznīcu Siguldas Jēzus Sirds Romas katoļu baznīcā. Plkst. 20.40 notiks pieslēgšanās Āgenskalna baptistu draudzes dievnamam, kur uzrunu teiks mācītājs Edgars Mažis, savukārt plkst. 21.00 visi aicināti vienoties kopīgā lūgšanā Mūsu Tēvs un aizlūgumā par mūsu tautu un valsti, par Eiropu un pasauli šajā pārbaudījumu laikā. Plkst. 22.00 sāksies Tezē dziedājumu un lūgšanu tiešraide no Rīgas Vecās Sv. Ģertrūdes baznīcas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja