Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Izsludina konkursu uz Rīgas pieminekļu aģentūras vadītāja amatu

Rīgas pilsētas pašvaldība izsludinājusi konkursu uz Rīgas pieminekļu aģentūras vadītāja amatu, solot mēnešalgu 1730 eiro apmērā, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā Latvijas Vēstnesis.

Kandidātiem tiek prasītas valsts valodas zināšanas C2 līmenī un vēl vismaz vienas Eiropas Savienības (ES) oficiālās valodas zināšanas aģentūras direktora uzdevumu profesionālai izpildei nepieciešamajā apjomā. Angļu valodas zināšanas tiks uzskatītas par priekšrocību.

Nepieciešama vismaz 2. līmeņa profesionālā augstākā izglītība - vēlama vēstures, materiālā kultūras mantojuma, restaurācijas vai arhitektūras zinātnēs -, kā arī darba pieredze, kas nodrošina nepieciešamo zināšanu un kompetenču kopumu, lai profesionāli pildītu aģentūras direktora pienākumus. Vēlama ne mazāk kā divu gadu darba pieredze vadošā amatā un pieredze kultūrvēsturiskā materiālā mantojuma izpētē vai ar tā saglabāšanu saistītā jomā.

Tiek prasīta arī pieredze finanšu piesaistē, izmantojot ES fondu un nacionālā līmeņa projektu finansēšanas iespējas, nevainojama profesionālā reputācija, kā arī precizitāte, labas komunikācijas spējas, stratēģiskais redzējums, orientācija uz attīstību, plānošana un organizēšana, lēmumu pieņemšana un atbildība, pārmaiņu vadīšana, līdera dotības, labas komandas veidošanas un vadīšanas prasmes.

Pieteikties konkursā var līdz 14. februāra plkst. 17.

Aģentūras direktoram tiek solīta mēnešalga 1730 eiro apmērā, prēmija vienu reizi kalendārajā gadā līdz 75% no mēnešalgas, naudas balva kalendāra gada ietvaros līdz 100% no mēnešalgas, sociālās garantijas un ikgadējais atvaļinājums četras kalendāra nedēļas, kā arī papildatvaļinājums līdz desmit darba dienām.

Kā iepriekš skaidroja pašreizējais aģentūras direktors, sabiedriskais un kultūras darbinieks Guntis Gailītis, arī viņš par aģentūras vadītāju tika izraudzīts konkursā. Pieminekļu aģentūras vadītāju ieceļ amatā uz četriem gadiem.

Gailītis darbu aģentūras vadītāja amatā sāka 2006. gadā un, pagarinot darba līgumu, turpinājis vadīt aģentūru vairākus termiņus pēc kārtas.

Gailītis paskaidroja, ka vēl nav izlēmis, vai startēt konkursā uz vēl vienu termiņu.

Kā liecina informācija Rīgas pieminekļu aģentūras mājaslapā, lai nodrošinātu valstiski nozīmīgāko pieminekļu Brīvības pieminekļa un Rīgas Brāļu kapu aprūpi, uzturēšanu un restaurāciju 1994. gada decembrī tika izveidots Rīgas pilsētas pašvaldības bezpeļņas uzņēmums Brīvības pieminekļa un Rīgas Brāļu kapu pārvalde.

No 1995. gada līdz 2004. gadam Pārvalde uzsāka Brāļu kapu uzturēšanas, izpētes, projektu izstrādāšanas, restaurācijas un konservācijas darbus.

2004. gadā pamatojoties uz Rīgas domes rīkojumu Pārvalde tika reorganizēta par Rīgas pašvaldības aģentūru Rīgas pieminekļu aģentūra.

Tās galvenais uzdevums ir uzturēt un saglabāt Rīgas sabiedriskajā ārtelpā esošos pieminekļus, koordinēt, plānot, vadīt un realizēt darbus, kas saistīti ar pieminekļu uzskaiti, pārņemšanu valdījumā, uzturēšanu un restaurāciju.

Īpaši kā valstiski un kultūrvēsturiski nozīmīgi pieminekļi aģentūras darbībā tiek noteikti Brīvības piemineklis un Rīgas Brāļu kapi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja