Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

KDi iesaka: Dramatiskās leģendas vēriens

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Dramatiskās leģendas vēriens  

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris turpina 90. jubilejas sezonas ciklu. Šajā nedēļas nogalē pie LNSO pults stāsies maestro Vasilijs Sinaiskis, kurš bija orķestra mākslinieciskais vadītājs no 1975. līdz 1987. gadam. Rīgā un Cēsīs skanēs Hektora Berlioza dramatiskā leģenda Fausta pazudināšana. Fausta tēlā iejutīsies čehu tenors Pāvels Černohs. Margarētu atveidos krievu mecosoprāns Oļesja Petrova. Mefistofeļa lomā – baritons Armands Siliņš. Koncertos piedalīsies Valsts akadēmiskais koris Latvija un Rīgas Doma zēnu koris. Pirms Berlioza lieldarba skanēs Pētera Vaska opuss Cantabile.

LNSO

Lielajā ģildē 28.X plkst. 19; Vidzemes koncertzālē Cēsis 29.X plkst. 19.

Biļetes Biļešu paradīzē EUR 10–65

***

Baritona varoņdarbs

Izcilais krievu baritons Dmitrijs Hvorostovskis trešdien, 2. novembrī, Lielajā ģildē piedāvās kamermūzikas programmu, kurā skanēs Mihaila Gļinkas, Nikolaja Rimska-Korsakova, Pētera Čaikovska un citu komponistu opusi. Dmitrijs Hvorostovskis uzstāsies igauņu pianista Ivari Iljas pavadījumā. Kā zināms, dziedātājs cīnās ar smadzeņu audzēju, tomēr turpina sniegt koncertus. Nepalaidiet garām! 

Dimitrijs Hvorostovskis

Lielajā ģildē 2.XI plkst. 19

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 101–175

***

Intelekts

Nedēļas nogalē Durbē notiks sestais ikgadējais mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivāls Zemlika, kurš ir iemantojis inteliģentas, izsmalcinātas publikas saieta statusu. Programmā – pašmāju un ārvalstu mūziķu koncerti, izrādes un filmu seansi.

Zemlika

Durbe 28.–29.X

Biļetes Bezrindas.lv EUR 26. zemlika.lv

***

Maestro dziesmas

Valsts akadēmiskais koris Latvija un Māris Sirmais ir ierakstījuši albumu Rozes gars. Tajā apkopotas Raimonda Paula pēdējos 40 gados tapušās kora dziesmas. Daudzas no tām ieskaņotas pirmo reizi. Patriotisms, tautasdziesmas gars, impresionisms, latviskums vijas cauri šiem opusiem. Albuma prezentācijas koncerti notiks Latvijas Universitātes Lielajā aulā 1. un 2. novembrī, pie klavierēm būs pats autors.

Koris Latvija

LU Lielajā aulā 1., 2.XI plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–30

***

Ibsens dejo ar Grīgu 

Latvijas Nacionālā baleta sezonas pirmais jauniestudējums – Rumānijā dzimušā horeogrāfa Edvarda Kluga balets Pērs Gints. Titullomu atveidos Arturs Sokolovs, Antons Freimans vai Kristaps Jaunžeikars. Izrādes muzikālais vadītājs – diriģents Mārtiņš Ozoliņš. Edvarda Kluga iedvesmas avoti ir Henrika Ibsena drāma un Edvarda Grīga mūzika. "Pērs Gints manā interpretācijā ir cieši saistīts ar Ibsena vēstījumu. Lai veicinātu dinamisku un loģisku sižeta attīstību, savā libretā esmu izmantojis ne tikai Ibsena lugai radīto mūziku, bet arī citas Grīga kompozīcijas – klavierkoncertu, instrumentālo kamermūziku un vairākas miniatūras," stāsta horeogrāfs.

Pērs Gints

LNO 28., 29.X plkst. 19; 9., 23.XI plkst. 19; 15.XII plkst. 19.

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–60

***

Austrumi–Rietumi

Galerijā Māksla XO šodien tiks atklāta Kirila Panteļejeva izstāde Es esmu viņš. Tā ir veltīta attiecībām starp kultūrām un ar tām saistītām uzskatu sistēmām. Ekspozīcija tiek dalīta divās daļās – Austrumu un Rietumu. "Šajā projektā gribu izteikt attieksmi pret aktuālu tēmu, apejot politiskus un ideoloģiskus uzstādījumus, balstoties uz personīgu pieredzi un savām sajūtām," saka mākslinieks.

Kirils Panteļejevs

Izstāde Es esmu viņš

Galerijā Māksla XO līdz 22.XI

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja