Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

KDi iesaka: Džona Malkoviča Rīgas komandējuma kulminācija

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Pirmizrāde. Amerikāņu aktieris un režisors Džons Malkovičs Dailes teātrī ir iestudējis Toma Stoparda lugu Leopoldštate: daļēji šo mīlas un izturības drāmu ir iedvesmojis paša dramaturga vecvecāku liktenis. Leopoldštate ir kādas turīgas Vīnes ebreju ģimenes sāga, kas stāsta par dzimtas izdzīvošanu XX gadsimta lielākajās cilvēces katastrofās. Lugas pirmizrāde notika Londonas Vestendā 2020. gada janvārī. 2022. gadā tā tika iestudēta Ņujorkas Brodvejā. 

Leopoldštate
Dailes teātrī 15.IX plkst. 19, 16.IX plkst. 18, 17.IX plkst. 15  
Biļetes pārdotas

***

Dāņu mūziķe Mikala Petri Jūrmalā pirmatskaņos Poula Rūdersa blokflautas koncertu Transfigurations. Publicitātes foto  

Festivāls. Dzintaru koncertzālē notiks kamerorķestra Kremerata Baltica ikgadējais festivāls. 15. septembrī kopā ar orķestri diriģenta Adoma Morkūna-Budra vadībā uzstāsies blokflautiste Mikala Petri, vijolnieks Džeralds Bidva un sitaminstrumentālists Andrejs Puškarevs. Programmā – Vivaldi, Ligeti un ukraiņu komponistes Viktorijas Polevas mūzika, kā arī dāņu komponista Poula Rūdersa blokflautas koncerta Transfigurations pasaules pirmatskaņojums. 16. septembrī kopā ar Kremerata Baltica muzicēs vijolnieks Hugo Tičati, kurš spēlēs solo Krista Auznieka Vijoļkoncerta pasaules pirmatskaņojumā. 17. septembrī būs dzirdami vijolnieks Gidons Krēmers, pianists Georgijs Osokins, pianists un diriģents Olli Mustonens, čelliste Magdalēna Ceple un vijolniece Madara Pētersone (uz šo koncertu visas biļetes ir pārdotas). 

Kremerata Baltica
Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē 15.–17.IX
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–30

***
 
Pirmizrāde. Nacionālais teātris atklāj sezonu ar Raiņa lugas Spēlēju, dancoju jauniestudējumu Elmāra Seņkova režijā. Viņa radītās muzikālās satīras centrā ir jautājums par mākslinieka uzdevumu pasaulē, kurā valda ierēdņi. "Izrādē mākslinieks ieņem Tota lomu un iet savu ceļu pretim brīvībai – atmodināt Leldi," saka Elmārs Seņkovs. Galvenajās lomās: Raimonds Celms (Tots), Elizabete Skrastiņa (Lelde) un Egons Dombrovskis (Trejgalvis).

Spēlēju, dancoju
Nacionālajā teātrī 14., 15., 20., 29.IX plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–34 

***

Kormūzika. Latvijas Radio kora koncertā diriģentu Sigvarda Kļavas un Kaspara Putniņa vadībā skanēs Andra Dzenīša, Mārtiņa Viļuma, Ērika Ešenvalda, Santas Ratnieces, Pētera Vaska, Žibokles Martinaitītes un Arvo Perta opusi.  

Latvijas Radio koris
Rīgas Sv. Jāņa baznīcā 15.IX plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20

***

Slavenākā popmūzikas kvarteta dalībnieki atgriežas uz lielajiem ekrāniem filmā ABBA: The Movie (1977). Publicitātes foto   

Filma. Kinoteātros visā pasaulē – arī Latvijā – notiks īpaši zviedru režisora Lases Halstrema muzikālās filmas ABBA: The Movie (1977) seansi. Filma vēsta par grupas ABBA Austrālijas turneju 1977. gadā, tagad to varēs noskatīties restaurētā versijā. Tā papildināta ar jauniem materiāliem, kas sniedz ieskatu pērn pirmizrādītā multimediālā ABBA Londonas šova Voyage tapšanā un kvartetam veltītā muzeja darbībā Stokholmā.

ABBA: The Movie
Kinoteātrī Forum Cinemas 17.IX plkst. 16 un 19.IX plkst. 19, Cinamon Alfa 17.IX plkst. 14

***

Pianists Joavs Levanons spēlēs Sergeja Rahmaņinova Otro klavierkoncertu. Publicitātes foto 

Klasika. Sestdien, 16. septembrī, Liepājas simfoniskais orķestris atklās savu 143. koncertsezonu. Pie pults stāsies kolektīva mākslinieciskais vadītājs Guntis Kuzma. Izraēliešu pianists Joavs Levanons spēlēs Sergeja Rahmaņinova Otro klavierkoncertu. Programmā ir iekļauts arī Vitolda Lutoslavska Koncerts orķestrim un ievērojamā Liepājas kultūras darbinieka un komponista Agra Engelmaņa Musica alba.

Koncerts 
Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 16.IX plkst. 18
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–30

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja