Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

KDi iesaka: Eirovīzijas brīnumi no Islandes

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Popmūzika. Sestdien, 9. septembrī, Rīgā uzstāsies Islandes mūziķis Dadi Freirs, kurš guvis atzinību, piedaloties Eirovīzijas dziesmu konkursā. 2000. gadā klausītāju sirdis iekaroja viņa dziesma Think About Things, taču Eirovīzijas konkurss pandēmijas dēļ tajā gadā tika atcelts. Gadu vēlāk notikušajā konkursā asprātīgais un stilīgais Dadi Freirs jau ar citu teju nevainojamu hitu – 10 Years – ieguva 4. vietu. Eirovīzijas dalībniekus nekad nevar novērtēt par zemu – viņi spēj pārsteigt! Dadi Freira panākumi to pierāda – viņam ir uzticīga auditorija visā Eiropā. Mākslinieks rada gaumīgu elektronisko popmūziku, viņa tēls ir uzlādēts ar pašironiju un ekscentriskumu. Dadi Freirs saprot, cik liela nozīme ir popzvaigznes vizuālajām izpausmēm, viņa grafiskā pasaule ir veidota datorspēļu un komiksu ietekmē, taču Dadi Freira galvenie trumpji ir dziesmu melodiskums un trausla melanholija balsī.

Dadi Freirs
Hanzas peronā 9.IX plkst. 20
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 35 

***

Tenors Aleksandrs Antoņenko pēc ilgāka pārtraukuma atgriežas uz LNO skatuves. Foto – Jānis Ķeris  

Opera. 13. septembrī Latvijas Nacionālajā operā Frančesko Čileas operas Adriāna Lekuvrēra iestudējumā, kura pirmizrāde notika pagājušās sezonas beigās, Mauricio lomā debitēs tenors Aleksandrs Antoņenko. Tā būs viņa atgriešanās uz LNO skatuves pēc ilgāka pārtraukuma. Bujonas hercogienes partiju pirmo reizi dziedās mecosoprāns Irma Pavāre. Titullomu atveidos soprāns Jūlija Vasiļjeva. Režisora Vensāna Busāra iestudēto izrādi diriģēs Mārtiņš Ozoliņš.

Adriāna Lekuvrēra
LNO 13.IV plkst. 19
Biļetes Opera.lv EUR 11 – 50 

***

Luiss Tomlinsons ir kļuvis populārs puišu grupas One Direction sastāvā. Publicitātes foto

Šovs. Šovakar Rīgā savas turnejas Faith in the Future ietvaros uzstāsies britu dziedātājs Luiss Tomlinsons, kurš ir kļuvis populārs grupas One Direction sastāvā. Šajā solokarjeras posmā par orientieri Luiss ir izraudzījies neatkarīgo roku.

Luiss Tomlinsons
Arēnā Rīga 7.IX plkst. 20
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 51,70

***

Filma Vientiesis ir ieguvusi Francijas prestižāko kinobalvu Cēzars divās kategorijās. Publicitātes foto

Kino. Kinoteātrī Splendid Palace tiek demonstrēta franču režisora Luija Garela kriminālkomēdija Vientiesis (2022), kurā viņš pats spēlē vienu no galvenajām lomām. Pēdējos gados aktieris Luijs Garels sevi pārliecinoši pierāda režijā. Vientiesis ir novērtēts ar Francijas kinobalvu Cēzars par labāko oriģinālo scenāriju (godalga Luijam Garelam un viņa līdzautoriem) un labāko otrā plāna sieviešu lomu (Noemī Merlāna).

Vientiesis
L’innocent
/The Innocent
Režisors Luijs Garels
Kinoteātrī Splendid Palace

***

Vadims Neselovskis koncertā vedīs klausītājus cauri savai dzimtajai pilsētai Odesai. Publicitātes foto 

Solo. Piektdien, 8. septembrī, Ventspilī notiks pasaulē novērtētā ukraiņu džeza pianista, komponista un improvizētāja Vadima Neselovska koncerts. Savu programmu Odesa. Muzikāla pastaiga pa leģendāro pilsētu viņš spēlēs uz Dāvida Kļaviņa radītajām klavierēm 470i. Mākslinieks vedīs klausītājus cauri savai dzimtajai pilsētai Odesai un parādīs to tādu, kādu pats to redz un jūt, – balstoties vēsturē, paša atmiņās un piedzīvotajā, kā arī savos sapņos par pilsētu. 

Vadims Neselovskis
Ventspils koncertzālē Latvija 8.IX plkst. 19 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10

***

Jaunais režisors Gerds Lapoška uz JRT skatuves iestudē lugu, kuru ir uzrakstījis kopā Matīsu Ozolu. Foto – Kristaps Kalns 

Pirmizrāde. Jaunā Rīgas teātra sezonas atklāšanas pirmizrāde ir jaunā režisora un aktiera Gerda Lapoškas iestudējums Pelēka vasara, saulaina ziema. Iedvesmojoties no franču jaunā viļņa kino, kā arī Gētes, Hemingveja un Selindžera darbiem, lugas autori Gerds Lapoška un Matīss Ozols ir radījuši stāstu par jaunu cilvēku sajutām. Lomās: Matīss Ozols, Agate Krista, Guna Zariņa, Dāvids Pētersons un Jānis Grūtups.

Pelēka vasara, saulaina ziema
JRT 8., 10., 12., 13.IX plkst. 19.30
Biļetes pārdotas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja