Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

KDi iesaka: Jutekliska satīra par attiecībām

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Pirmizrāde. Liepājas teātrī tapis sezonas pēdējais jauniestudējums Mīlestības vārdā, ko veidojis režisors Jānis Znotiņš un dramaturģe Ance Muižniece. Izrādei, kas paredzēta skatītājiem no piecpadsmit gadu vecuma, dots žanriskais apzīmējums "jutekliska satīra". Iestudējuma radošā komanda stāsta: "Bieži dzirdēts vārdu savienojums "tradicionāla ģimene", taču nav skaidrs, kas īsti ar to būtu jāsaprot. Mēs ar visu nopietnību centāmies izpētīt, kas aiz šiem vārdiem slēpjas, un rezultātā nonācām pretrunu un smieklu pasaulē, tāpēc nu ir radusies juteklīga satīra par mīlestību un attiecībām." Dažādas attiecību variācijas, sākot ar Ādamu un Ievu un turpinot ar latviešu dainām un precību tradīcijām, izspēlēs jaunie aktieri Kintija Stūre, Madara Kalna, Agnija Dreimane, Valts Skuja, Kārlis Artejevs un Artūrs Irbe.

Mīlestības vārdā
Liepājas teātrī 8., 9.VI plkst. 18, 13.VI plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 14–25 

***

Cerībām ir jāpiepildās! Shipsea atklāj vasaras sezonu fon Stricka villas dārzā. Foto – Aiga Rēdmane

Koncerts. Šodien un rīt, 6. un 7. jūnijā, K. K. fon Stricka villas dārzā dziedātājs un dziesmu autors Shipsea aicina uz sava jaunā albuma Lielās cerības atvēršanas koncertiem. Programmā skanēs dziesmas arī no viņa iepriekšējā soloalbuma Apgaismo mani. Šie koncerti atklās fon Stricka villas vasaras programmu. 12. jūnijā šeit uz mākslinieka Andra Eglīša būvētās brīvdabas skatuves uzstāsies Ingus Baukšķenieks un draugi.

Shipsea
Fon Stricka villas dārzā 6., 7.VI plkst. 21 
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 31,60

***

Pianists Daniils Mickevičs sniegs solokoncertu Melngalvju namā. Foto – Jānis Porietis

Solo. Piektdien, 7. jūnijā, Melngalvju namā uzstāsies viens no spilgtākajiem jaunās paaudzes Latvijas pianistiem, Jāzepa Vītola VIII Starptautiskā pianistu konkursa uzvarētājs Daniils Mickevičs. Programmā – Mocarts, Šūberts, Šopēns, Debisī un Ravels. 

Daniils Mickevičs
Melngalvju namā 7.VI plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–22 

***

Skats no Latvijas Radio kora programmas Bezgalības krelles pirmatskaņojuma, kas 11. maijā notika Latgales vēstniecībā Gors. Foto – Dagnija Bernāne

Klasika. Piektdien, 7. jūnijā, Rīgas festivāla atklāšanā savu jauno programmu Bezgalības krelles piedāvās Latvijas Radio koris diriģenta Kaspara Putniņa vadībā. Programmu veido astoņu pašmāju komponistu – Artura Maskata, Santas Ratnieces, Annas Fišeres, Mārtiņa Viļuma, Platona Buravicka, Ērika Ešenvalda, Jura Karlsona un Andra Dzenīša – jaundarbi ar Noras Ikstenas dzejoļiem, kas veltīti Saules sistēmas planētām.

Bezgalības krelles 
Lielajā ģildē 7.VI plkst. 20
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–25 

***

Visai ģimenei. Mācību gada noslēgumā Rīgas cirka skola aicina uz izrādi Pasaki man pasaku!. Sapņu un fantāzijas motīvu caurstrāvotajā iestudējumā savijas teātra un cirka elementi – būs akrobātika, gaisa akrobātika, žonglēšana, dažādas līdzsvara disciplīnas un klaunāde. Iestudējumā piedalās Rīgas cirka skolas audzēkņi vecumā no septiņiem līdz septiņpadsmit gadiem. Pasaki man pasaku! ir stāsts par kādu dzīves nomāktu vīru, kurš nejauši iekāpj pasaku vilcienā bez galastacijas, un tas kļūst par visaizraujošāko braucienu viņa dzīvē. Izrādi veidojuši Rīgas cirka skolas treneri un audzēkņi sadarbībā ar režisori Antru Leiti-Straumi. 

Pasaki man pasaku!
Rīgas cirkā 6., 7.VI plkst. 18.30
Biļetes Bezrindas.lv EUR 5–10

***

Aktrises Katrīna Denēva (priekšplānā) un Fransuāza Dorleaka režisora Žaka Demī filmā Ēzeļa āda. Publicitātes foto 

Kino. Šonedēļ tiek atklāta kinoteātra Splendid Palace brīvdabas kinosezona Splendid Garden, kas aizritēs franču kinoklasikas zīmē. Skatītājiem tiks piedāvātas filmas, kas ir iegājušas vēsturē ar izcilu režiju un neatkārtojamu aktierspēli. Līdz vasaras beigām varēs noskatīties jaunā viļņa leģendas Fransuā Trifo filmu Žils un Džims (1962) un Žaka Demī muzikālās drāmas Rošforas meitenes (1967) un Ēzeļa āda (1970). 

Franču filmas
Kinoteātra Splendid Palace pagalmā līdz augusta beigām
Biļetes EUR 10 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielo kapu metu konkursā nolemj nepiešķirt pirmo vietu

Lielo kapu metu konkursa starptautiskā žūrija atzinusi, ka neviens no pieciem iesniegtajiem darbiem nav izstrādāts tādā kvalitātē un gatavības pakāpē, lai varētu atzīt, ka ir iegūta spēcīga ideja L...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja