Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

KDi iesaka: Rokenrols kopā ar orķestri

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Leģenda. Liepājas koncertdārzā Pūt, vējiņi! sestdien, 27. augustā, rokgrupa Pērkons uzstāsies kopā ar Liepājas simfonisko orķestri diriģenta Andra Veismaņa vadībā. Savā četrdesmit gadu ilgajā karjerā grupa Pērkons vēl nekad nav muzicējusi kopā ar simfonisko orķestri. Aranžējumus ir veidojis komponists Andris Sējāns, dziesmas programmai izvēlējies Pērkona līderis un visu skaņdarbu autors Juris Kulakovs, kura daiļradē rokenrols ir nesaraujami savijies ar akadēmisko mūziku: "Šie gabali ir komponēti pēc akadēmiskās mūzikas principa, līdz ar to pateicīgi tam, lai tos simfonizētu." Klausītāji dzirdēs gan hitus Gandrīz tautasdziesma, Balāde par gulbi, Baletomānija, Zaļā dziesma un Dienišķā dziesma, gan mazāk zināmus darbus, piemēram, Lidojums (Fly) un Tramvajs. 4. septembrī šī programma skanēs Dzintaru koncertzālē.

Pērkons
Liepājas koncertdārzā Pūt, vējiņi! 27.VIII plkst. 19, Dzintaru koncertzālē 4.IX plkst. 18
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–40 

***

Natālija Desē Jurmalā izpildīs komponista Mišela Legrāna mūzikas programmu. Foto – Saimons Faulers

Estrāde. Pirmo reizi Latvijā uzstāsies franču dziedātāja Natālija Desē. Viņa ir atstājusi operas teātra skatuvi un tagad izpaužas citos žanros: mūzikas un drāmas teātrī, populārajā un kamermūzikā. 30. augustā Dzintaru koncertzālē kopā ar kontrabasista Pjēra Busagē kvartetu Natālija Desē izpildīs komponista Mišela Legrāna mūzikas programmu, kurā ir iekļautas viņa sacerētās melodijas no franču un amerikāņu filmām, kā arī dziesmas, kas ir kļuvušas par džeza klasiku.

Natālija Desē
Dzintaru koncertzālē 30.VIII plkst. 20 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 25–100 

***

Koncerts. Piektdien, 26. augustā, Skultes ostā populārā etnomūzikas grupa Tautumeitas svinēs sava albuma Skrejceļš iznākšanu. Koncerta īpašie viesi būs fankmūzikas kolektīvs The Coco’nuts un ukraiņu un latviešu mūziķu apvienība Shakima Trio

Tautumeitas
Skultes ostā Saulkrastos 26.VIII plkst. 20 
Biļetes eKase.lv EUR 35

***

Ukrainas grupas DakhaBrakha koncerti allaž tiek papildināti ar teatrāliem elementiem. Publicitātes foto 

Folkmūzika. Šovakar Mežaparka Lielajā estrādē notiks pasaulē iecienītās Ukrainas folkmūzikas grupas DakhaBrakha koncerts. Jūnija beigās tā spēlēja uz Glastonberijas festivāla galvenās skatuves. Kolektīvu 2004. gadā Kijivas Mūsdienu mākslas centrā Dakh izveidojis teātra režisors Vladislavs Troickis. Šī vide ir ietekmējusi ansambļa estētiku un priekšnesumus, kuri allaž tiek papildināti ar teatrāliem elementiem. 

DakhaBrakha 
Mežaparka Lielajā estrādē 25.VIII plkst. 20
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 45 

***

Festivāls. Starptautiskā Garīgās mūzikas festivāla koncertā 31. augustā Rīgas Sv. Pētera baznīcā pirmo reizi Latvijā skanēs XX gadsimta granda Ģerģa Ligeti Rekviēms. Atskaņojumā piedalīsies Valsts akadēmiskais koris Latvija, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, soprāns Jere Su un mecosoprāns Virpi Reisenena. Programmu kuplinās Olivjē Mesiāna simfoniskā meditācija Les Offrandes oubliées un Aleksandra Cemlinska 23. psalms. Pie pults stāsies diriģents Andris Poga. 

Koncerts
Rīgas Sv. Pētera baznīcā 31.VIII plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

***

Popmūzika. 30. un 31. augustā Dailes teātrī Jānis Šipkēvics jeb Shipsea atskaņos dziesmas no sava jaunā soloalbuma Apgaismo mani. Vakara otrajā daļā mākslinieks atskatīsies uz iepriekš padarīto. Viņam pievienosies Aminata, Ūga un citi viesi. Pavadošajā grupā būs Miķelis Putniņš (ģitāras), Kārlis Josts (bass), Rūdolfs Dankfelds (sitaminstrumenti), dziedātājas Kristīne Pāže un Gabriēla Zvaigznīte un stīgu kvartets.

Shipsea
Dailes teātrī 30.VIII plkst. 20, 31.VIII plkst. 16 un 20 
Biļetes aula.lv EUR 31,20–46,20

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja