Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

KDi iesaka: Saules vēji zaudē spēku

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Sestdien, 24. oktobrī, Ventspils koncertzāles Latvija laikmetīgās autormūzikas ciklā Ma uzstāsies vācu čelliste un komponiste Anne Millere. Viņa ir augstu vērtēta māksliniece, kura apdzīvo dažādas muzikālās pasaules. Klasisko mūzikas izglītību Anne ir ieguvusi Berlīnē un Frankfurtē, viņa bieži iesaistās arī eksperimentālās mūzikas projektos. Anne ir cienījamās ierakstu kompānijas Erased Tapes māksliniece. Kopā ar vācu mūziķi Nilsu Frāmu viņa ir ieskaņojusi dueta albumu 7fingers un sacerējusi skaņu celiņu godalgotajai vācu filmai Viktorija. Vairākus gadus Anne ir koncertējusi kopā ar dāņu pianisti un dziedātāju Agnesi Obelu. Pirms gada iznāca Annes soloalbums Heliopause – pašas komponēts, ierakstīts, aranžēts un producēts darbs. Termins Heliopause apzīmē robežu, aiz kuras Saules vēji zaudē savu spēku. Citiem vārdiem sakot, tā ir mūsu Saules sistēmas mala.

Anne Millere 
Ventspils koncertzālē Latvija 24.X plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10

***

Piekto ērģeļmūzikas festivālu ORGANismi Rēzeknē šovakar atklās Austrijas mūziķu duets – ērģelnieks un komponists Valentīns Feodorofs un arfiste Jūlija Kristīne Lukana. 24. oktobrī muzicēs ērģelniece Iveta Apkalna, Raimonds Pauls un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris Jāņa Stafecka vadībā. Skanēs Raimonda Paula darbi jaunā aranžējumā un pārlikumā ērģelēm, ko veidojusi komponiste Anna Veismane. Speciāli Ivetai Apkalnai Maestro radījis opusu Pie baznīcas.

ORGANismi 
Latgales vēstniecībā Gors 22.–24.X
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–17

***

Svētdien, 25. oktobrī, Liepājā notiks tenora Mihaila Čuļpajeva un pianista Mārtiņa Zilberta sagatavotās krievu romanču programmas pirmatskaņojums. Klausītāji dzirdēs Rahmaņinova, Čaikovska, Gļinkas, Stravinska, Sviridova un Ščedrina mūziku.

Koncerts 
Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 25.X plkst. 15
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–20

***

Sestdien, 24. oktobrī, Dirty Deal Teatro aicina uz īsizrāžu vakaru Kāpēc es naktīs neguļu. Četros mēnešos skatītāji tiks iepazīstināti ar divpadsmit topošiem režisoriem, kuri studē teātra režiju Latvijas Kultūras akadēmijā. Cikls ļaus ielūkoties divdesmitgadnieku pasaulē. Pirmajā vakarā piedalīsies Endīne Bērziņa, Roberts Dauburs un Mārtiņš Gūtmanis. Pēc īsizrādēm notiks skatītāju un mākslinieku saruna.

Kāpēc es naktīs neguļu 
Dirty Deal Teatro 24.X plkst. 19
Biļetes pārdotas 

***

Baltijas simfoniskā festivāla koncertos Rīgā piedalīsies mūziķi no trim Baltijas valstīm un skanēs šo valstu autoru mūzika. Šovakar Mūzikas namā Daile latviešu klasiskie un džeza mūziķi audiovizuālā koncertā godinās lietuviešu komponistu un gleznotāju Mikaloju Konstantinu Čurļoni 145. gadadienā. Programmu ir iedvesmojis 1907. gadā radītais Čurļoņa divpadsmit gleznu cikls Zodiaks. Savukārt 28. oktobrī Lielajā ģildē muzicēs vijolniece Kristīne Balanas, čelliste Māra Botmane, pianists Johans Randvere un mecosoprāns Ieva Parša. Skanēs Broņus Kutaviča, Erki Svena Tīra, Pētera Plakida, Lindas Leimanes, Jāzepa Mediņa un Ludviga van Bēthovena mūzika.

Koncerti 
Mūzikas namā Daile 22.X plkst. 19, Lielajā ģildē 28.X plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–21 

***

No 24. oktobra līdz 7. novembrim notiks deviņpadsmitais Jaunās mūzikas festivāls Arēna. 24. oktobrī Reformātu baznīcā muzicēs akordeonistu trio Artūra Novika vadībā un džeza pianists Edgars Cīrulis duetā ar kontrabasistu Jāni Rubiku. 28. oktobrī tiešraidē sociālajā tīklā Facebook notiks Itālijā dzīvojošās latviešu komponistes Ievas Klingenbergas audiovizuālā opusa Hic et nunc pirmizrāde.

Arēna
Rīgā 24.X–7.XI
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–12 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja