Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

KDi iesaka: Skaistākās balsis pasaulē

Kultūras Diena un Izklaide iesaka spilgtākos nedēļas notikumus  

Skaistākās balsis pasaulē

Dzintaru koncertzālē 29. jūnijā notiks operzvaigžņu – mecosoprāna Elīnas Garančas un baritona Dmitrija Hvorostovska – koncerts. Viņi dziedās Kauņas simfoniskā orķestra pavadījumā, pie diriģenta pults stāsies Konstantīns Orbeļans. Pirmo reizi Elīna Garanča un Dmitrijs Hvorostovskis uzstājās kopā 2015. gada rudenī koncertos Maskavā un Sanktpēterburgā. Dzintaru koncertzālē viņi izpildīs ārijas un duetus no Džuzepes Verdi, Vinčenco Bellīni, Žorža Bizē, Pētera Čaikovska un citu komponistu operām. Nākamo reizi Elīnu Garanču dzirdēsim Nacionālajā teātrī 18. septembrī programmā ar Raimondu Paulu, savukārt Dmitrijs Hvorostovskis atgriezīsies ar solokoncertu Lielajā ģildē 2. novembrī.

Koncerts

Dzintaru koncertzālē 29.VI plkst. 20

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 120–200

*** 

Ballējam, neguļam

23. jūnijā visā Rīgā noritēs pasākumi par godu Līgosvētkiem un Jāņiem. Lielākais no tiem – 11. novembra krastmalā. No plkst. 17 tur varēs sagatavoties vakara rituāliem kopā ar Intaru Rešetinu un citām prominencēm. Plkst. 21.30 sāksies uzvedums Reiz Jāņu naktī, kurā dziedās un dejos Olga Rajecka, Agnese Rakovska, Daumants Kalniņš, Ieva Kerēvica, Normunds Rutulis, Aija Andrejeva, Aija Vītoliņa u. c. Svinības turpināsies līdz saules lēktam plkst. 4.30.

Līgosim krastmalā!

11. novembra krastmalā 23.VI no plkst. 17

Ieeja bez maksas

*** 

Svinam

Šodien Kalnciema kvartālā notiks Suitu nakts tirgus. Tajā būs atrodami gardākie un oriģinālākie svētku labumi no visas Latvijas. Suitu sievas būs sarūpējušas saulgriežu ielīgošanas dziesmas, rotaļas un zāļu darbnīcas, kas palīdzēs sagatavoties svinībām.

Suitu nakts tirgus

Kalnciema kvartālā 22.VI plkst. 16–23

Ieeja bez maksas

*** 

Es dziedāju, gavilēju

Grupa Raxtu raxti izdevusi savu otro albumu Līgo, kurā iekļautas 12 dziesmas. Tās ir gan latviešu tautasdziesmas, gan Kārļa Auzāna, Marta Kristiāna Kalniņa un Emīla Zilberta kompozīcijas ar tautasdziesmu un Vika tekstiem. Šajos skaņdarbos tautiski motīvi mijas ar mūsdienīgiem eksperimentiem un bagātīgām pasaules mūzikas atsaucēm. 9. jūlijā Raxtu raxti uzstāsies Imantdienās Cēsīs.

Grupa Raxtu raxti

Albums Līgo

Mūzikas ierakstu tirdzniecības vietās

*** 

Jāņu uguns rituāls

Dzegužkalnā, kas ir augstākais kalns Rīgā, jāņubērni 23. jūnijā tiks gaidīti no plkst. 20. Vispirms visus aplīgos Liepājas aktrišu folkloras apvienība Atštaukas, tad skanēs līgotnes un Jāņu dziesmas Ilgas Reiznieces un Iļģu izpildījumā. Par īpašu notikumu vienmēr top Jāņu uguns rituāls: ugunsrata, pūdeles un jāņuguns iedegšana lielajā ugunskurā. Kad saules gaisma būs pārtapusi jāņugunī un pusnakts sagaidīta, tiks godināti klātesošie Jāņi. Tumsu skanīgi un gaiši aizvadīt palīdzēs Juris Kaukulis un Jauno Jāņu orķestris, kā arī Ēriks Zeps un postfolkloras grupa Rikši no Rēzeknes. Jāņu rītu Dzegužkalnā ierībinās dūdu un bungu grupu Auļi.

Jāņi Dzegužkalnā

23.VI no plkst. 20

Ieeja bez maksas

*** 

Amsterdama–Rīga

Galerijā 427 līdz 22. jūlijam notiek Evitas Vasiļjevas izstāde Nekas zudis, nekas atrasts. Evita Vasiļjeva (1985) ir dzimusi Rīgā, kopš 2009. gada viņa dzīvo Amsterdamā, kur nesen pabeigusi divu gadu programmu rezidenču centrā De Ateliers. Viņas ekspozīcija galerijā 427 (Stabu ielā 70) skatāma trešdienās un ceturtdienās plkst. 16–19. Ja vēlaties izstādi apmeklēt citā laikā, jāpiesakās iepriekš.

Evita Vasiļjeva

Galerijā 427 līdz 22.VII

www.fourtoseven.info 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja