Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

KDi iesaka: The Weeknd grandiozā antiutopija

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Savā koncertā The Weeknd izpilda vairāk nekā trīsdesmit kompozīciju. Publicitātes foto

Šovs. Sestdien, 12. augustā, Tallinas Dziesmu svētku estrādē savas turnejas After Hours Til Dawn ietvaros uzstāsies kanādiešu dziedātājs The Weeknd, īstajā vārdā Eibels Tesfejs. Koncertu apmeklēs 55 000 skatītāju, visas biļetes ir pārdotas. The Weeknd ir popzvaigzne ar milzīgām ambīcijām un teju neierobežotiem resursiem, lai tās īstenotu. Viņa dziesmas, kas ir kļuvušas par hitiem pēdējos desmit gados, jau ir popmūzikas klasika. Koncertā skanēs vairāk nekā trīsdesmit kompozīciju. Publiku gaida viens no grandiozākajiem šoviem, kāds jebkad ir redzēts, – tā ir konceptuāla, teatralizēta antiutopija, kas risinās vidē, ko ir iedvesmojusi Friča Langa filma Metropole (1927), Betmena filmas, japāņu manga, kā arī Ziemeļamerikas un Eiropas pilsētu arhitektūra.   

The Weeknd
Tallinas Dziesmu svētku estrādē 12.VIII no plkst. 16 
Biļetes pārdotas 

***

Jau vairāk nekā divdesmit gadu Zemfira ir viena no populārākajām, kulturāli svarīgākajām krievu mūziķēm. Publicitātes foto

Zvaigzne. 15. augustā lielu brīvdabas koncertu Andrejsalā sniegs dziesminiece Zemfira. Viņas debijas albums iznāca 1999. gadā, un kopš tā laika Zemfira ir viena no populārākajām, kulturāli svarīgākajām krievu mūziķēm. Viņa ir radījusi ļoti individuālu stilu, kura galvenās komponentes ir mākslinieces dižais melodiķes un dzejnieces talants un neatkarīgais, brīvdomīgais gars. Kopš kara sākuma Zemfira dzīvo Parīzē.

Zemfira 
Wondersalā 15.VIII plkst. 20.30
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 46

***

Klasika. 15. augustā Rīgas Domā orķestris Rīga diriģenta Aināra Rubiķa vadībā uzstāsies kopā ar ērģelnieci Vitu Kalnciemu. Programmas centrā būs Otorīno Respīgi Katedrāļu logi. Skanēs arī Baha un Ravela mūzika.

Orķestris Rīga 
Rīgas Domā 15.VIII plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–20

***

Estrāde. Svētdien, 13. augustā, Cēsu Mākslas festivālā notiks komponista Kārļa Lāča teātra mūzikas koncerts. Skanēs viņa sacerētās melodijas no izrādēm Žanna d’Arka, Marija Stjuarte, Purva bridējs ugunī, Oņegins un Pūt, vējiņi!. Dziedās Aija Vītoliņa, Aija Andrejeva, Agnese Jēkabsone, Ieva Kerēvica, Intars Busulis, Artūrs Skrastiņš, Jānis Aišpurs un Klāvs Košins, kā arī koris Jurģa Cābuļa vadībā.

Koncerts
Cēsu pils parka estrādē 13.VIII plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20–45

***

Festivāls. Dziedātāja Inese Galante ir paziņojusi, ka viņas festivāls Summertime, kuram šogad aprit 17 gadu, tiek rīkots pēdējo reizi. No 10. līdz 13. augustam Dzintaru koncertzālē paredzēti seši koncerti, kuros skanēs populārā un akadēmiskā mūzika. Šovakar atklāšanas koncertā spēlēs pianisti Andrejs Osokins, Reinis Zariņš, Daumants Liepiņš un Aurēlija Šimkus. 11. augustā publiku iepriecinās Balkānu ritmu karalis Šantels. 12. augustā Ineses Galantes koncerta Viva amore! viesu vidū būs ukraiņu bass Aleksandrs Cimbaļuks, vēlāk tajā pašā vakarā uzstāsies Sanremo festivāla un Eirovīzijas konkursa dalībnieks Rafaels Gvalaci.

Summertime – aicina Inese Galante
Dzintaru koncertzālē 10.–13.VIII
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–120

***

Monoizrādi Tikšanās ar Marlēnu ir iedvesmojusi 1987. gadā notikusī Ūtes Lemperes telefonsaruna ar Marlēnu Dītrihu. Publicitātes foto 

Kabarē. Festivāla Summertime – aicina Inese Galante programmā ir vērts pievērst īpašu uzmanību vācu dziedātājas un aktrises, mūziklu zvaigznes Ūtes Lemperes monoizrādei Tikšanās ar Marlēnu, kas Dzintaru koncertzālē tiks spēlēta svētdien, 13. augustā. Iestudējums ir veltīts Marlēnai Dītrihai, un to ir iedvesmojusi 1987. gadā notikusī Ūtes Lemperes telefonsaruna ar Dītrihu. Viņas esot sarunājušās trīs stundas.

Ūte Lempere
Dzintaru koncertzālē 13.VIII plkst. 20
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 25–120

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja