Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

KDi iesaka: Visi ceļi ved uz LNSO vasarnīcu

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Festivāls. Šajā nedēļas nogalē, 19. un 20. augustā, Rēzeknē notiks jau devītais Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) ikgadējais festivāls LNSO vasarnīca, ko var dēvēt par draudzīgu ģimenes auditorijai. Pirmo reizi uz Latgales vēstniecības Gors skatuves kāps LNSO mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Tarmo Peltokoski. 19. augustā viņš būs dzirdams kā pianists kamermūzikas vakarā kopā ar britu pianistu Džeimsu Šerloku un LNSO stīgu kvartetu (programmā – Roberts Šūmanis, Johanness Brāmss un Francis Šūberts), savukārt 20. augustā viņš diriģēs simfoniskās mūzikas koncertu, kurā skanēs Riharda Štrausa poēma Tā runāja Zaratustra, Jāņa Ivanova Varavīksne un Johannesa Brāmsa Otrais klavierkoncerts (solists Džeimss Šerloks). Festivāla programma: LNSO.lv.

LNSO vasarnīca

Latgales vēstniecībā Gors 19.–20.VIII

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–25

***

Mihails Pļetņovs Jūrmalā atskaņos visus četrus Rahmaņinova klavierkoncertus. Publicitātes foto 

Klasika. Hermaņa Brauna fonda rīkotajā festivālā Artissimo divos vakaros Dzintaru koncertzālē skanēs visi četri Sergeja Rahmaņinova klavierkoncerti. Solists būs izcilais pianists Mihails Pļetņovs. Kopā ar viņu muzicēs festivāla orķestris Lielbritānijā dzīvojošā ukraiņu diriģenta Kirila Karabica vadībā. 20. augustā varēs dzirdēt Rahmaņinova Pirmo un Otro klavierkoncertu, 22. augustā – Trešo un Ceturto klavierkoncertu. 

Mihails Pļetņovs

Dzintaru koncertzālē 20. un 22.VIII plkst. 19

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 20–100

***

Deja. Festivāls Artissimo sestdien, 19. augustā, aicina uz flamenko vakaru: ar savu ansambli uzstāsies flamenko dejotāja Patrīcija Gerrero no Granadas. Viņas sniegums izceļas ar īpašu grācijas un elegances savienojumu.

Patrīcija Gerrero

Dzintaru koncertzālē 19.VIII plkst. 19

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 20–100

***

Mūzika. 18. augustā Jelgavā un 2. septembrī Jūrmalā kopīgā koncertā apvienosies mūsdienu tautas mūzikas grupa Raxtu raxti, kuras līderi ir Kristīne Kārkle-Kalniņa un Marts Kristiāns Kalniņš, un orķestris Sinfonietta Rīga diriģenta Normunda Šnē vadībā. Šīs programmas ideja auklēta daudzu gadu garumā. Tajā ir iekļautas kolektīva Raxtu raxti dziesmas, kuras šādam izpildītāju sastāvam ir aranžējis Emīls Zilberts.

Koncerts

Koncertzālē Mītava Jelgavā 18.VIII plkst. 19, Dzintaru koncertzālē 2.IX plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–30

***

Hiphops. Sestdien, 19. augustā, Mežaparka Lielajā estrādē hiphopa mākslinieks Gatis Irbe svinēs savas muzikālās darbības 25 gadu jubileju. Šī būs pirmā reize, kad vienā programmā būs pārstāvēti abi viņa projekti – Gacho un Mesa. "Šis man ir ļoti īpašs gads, jo ir aizritējuši 25 gadi, kopš es muzicēju, tāpēc izvēlējāmies to atzīmēt ar vislielāko notikumu, kādu jebkad esam rīkojuši," stāsta Gatis. "Šajos gados daudz kas ir mainījies un pārveidojies – ir mainījušās paaudzes, kuras apmeklē manus koncertus, un pats esmu daudz eksperimentējis ar žanriem un tematiem. Šī būs tā reize, kad mēs to visu apvienosim," viņš piebilst. 

Gatis Irbe

Mežaparka Lielajā estrādē 19.VIII plkst. 19.30

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 35–120

***

Skats no Argentīnas klauna Kronopio izrādes visai ģimenei Pačamamo. Publicitātes foto

Festivāls. Rīgas cirkā un Vērmanes dārzā turpinās laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivāls Re Rīga!. Šoreiz galvenā uzmanība tiek veltīta klaunādes, objektu manipulācijas un žonglēšanas izrādēm. Festivālā uzstājas mākslinieki no Katalonijas, Spānijas, Francijas, Zviedrijas, Somijas, Argentīnas un Baltijas. Programmā ir iekļautas gan ģimenes auditorijai, gan pusaudžiem un pieaugušajiem adresētas izrādes.

Re Rīga!

Rīgas cirkā un Vērmanes dārzā līdz 20.VIII

Programma un biļetes Cirks.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja