Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

KDi lasi: Kopernika fokusi

Katrs apmeklētājs var izmērīt, cik decibelu skaļumā viņš var nobļauties un cik hercu var sadzirdēt. Laipni lūgti Kopernika zinātnes centrā Varšavā

Kopernika zinātnes centrs Varšavā izveidots 2010. gadā, un tā kopējais apmeklētāju skaits jau pārsniedz četrus miljonus. Nedēļas nogalēs tur ir pilns, jo cilvēkiem ir brīvs laiks, arī darbadienās centrs pulcē neskaitāmas skolēnu grupas. Nikolajs Koperniks (1473–1543) ir poļu astronoms, matemātiķis, mehāniķis, ekonomists, katoļu priesteris, viens no gudrākajiem cilvēkiem pasaules vēsturē. Šogad jau vienreiz mēģināju tikt Kopernika centrā, taču nekas nesanāca, jo bija tik daudz apmeklētāju, ka biļešu tirdzniecība tika pārtraukta. Biļetes ir iespējams iegadāties internetā, bet, būsim godīgi, ja ir tik daudz cilvēku, ka vairs nelaiž iekšā, tad arī ar visu jau esošo biļeti vienkārši nebūs iespējams kārtīgi visu apskatīt un izmēģināt. Toreiz atmetu ar roku, taču sevišķi neskumu. Aizgāju uz planetāriju turpat blakus. Tur dienas laikā var skatīties bērnu filmas par kosmosu, vakaros – 3D koncertus un pieaugušo filmas (nē, es nedomāju pornofilmas). Šajā kinoteātrī vislabākais ir tas, ka filma tiek rādīta griestos – beidzot var blenzt griestos ar kaut kādu pievienoto vērtību. 

Iespējas bēdu slīcināšanai

Vēl blakus Kopernika centram ir Skaņu parks, kurā var dauzīt akmens arfu un iepazīties ar šādiem tādiem audiotrikiem. Ja ir silts, no muzeja darbiniekiem var aizņemties dažādas spēles un rotaļas un turpat arī spēlēties. Skaidri redzams, ka Kopernika centra darbinieki ir paredzējuši, ka šī iestāde bieži būs pārpildīta, tāpēc blakus tai paredzētas izklaides un izglītības iespējas, kas palīdz slīcināt bēdas tiem, kuri nav tikuši iekšā. Depresīvāki cilvēki, protams, var slīcināt bēdas tepat – Vislas upē. 

Elīnas Kolātes iespaidus par Kopernika zinātnes centru Varšavā lasi 30. oktobra KDi!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja