Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Laikmetīgās mākslas centram Kim? nodod nekustamo īpašumu Hanzas ielā

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstījusi likumprojektu par nekustamo īpašumu Hanzas ielā 22, Rīgā nodošanu Laikmetīgās mākslas centram - sabiedriskā labuma organizācijai biedrībai Kim?

Likums paredz, ka biedrība nodrošinās nekustamā īpašuma publisku pieejamību un izmantošanu kultūras un izglītojošiem mērķiem un valsts deleģēto uzdevumu veikšanai laikmetīgās mākslas jomā - tai skaitā kā jaunrades, studiju, rezidenču, izstāžu un ar to saistīto izglītojošu pasākumu norises vietu.

Ēkā iecerēts izveidot studijas māksliniekiem, starptautiskas mākslinieku rezidences, izstāžu telpas, kā arī izglītības un publiskās programmas telpas.

Latvijā nav laikmetīgās mākslas muzeja, nav arī pastāvīgas un dzīvas laikmetīgās telpas, iepriekš Saeimas Izglītības un zinātnes komisijā nepieciešamību pēc ēkas pamatoja Kim? centra pārstāvji, norādot, ka Rīga ir vienīgā no Baltijas valstu galvaspilsētām, kurā nav starptautiskas mākslinieku rezidences, tāpat māksliniekiem trūkst darbnīcu telpas, kas tādējādi ietekmē jaunradi.

Likums nosaka, ka biedrība nodrošinās un piesaistīs nekustamā īpašuma atjaunošanai un izmantošanai nepieciešamo finansējumu. Gadījumā, ja nekustamā īpašuma atjaunošana netiks uzsākta trīs gadu laikā, nebūtu pieejama publikai 5 gadu laikā vai desmit gadu laikā tas nav atjaunots, nekustamais īpašums būs nododams atpakaļ valstij.

Nams kopš 2015. gada ir tukšs, bet vēsturiski no 1948. gada līdz 2015. gadam izmantots izglītības funkcijai - tajā ilgstoši atradies Rīgas pārtikas rūpniecības tehnikums un Rīgas Uzņēmējdarbības koledža.

Biedrība Kim? ir dibināta 2009.gadā, un tai regulāri ir deleģētas arī valsts funkcijas un uzdevumi laikmetīgās mākslas jomā, teikts likumprojekta anotācijā. Biedrības mērķi un pamatdarbība ir laikmetīgās mākslas izstāžu organizēšana un jaunrades veicināšana; izglītojušu pasākumu programma dažādām auditorijām; ārvalstu projekti un Latvijas laikmetīgās mākslas veicināšana starptautiski, kā arī apkaimes iedzīvotāju iesaiste, veicinot pilsoniski aktīvas sabiedrības veidošanos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja