Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Latgales un Kurzemes kultūras projektu konkursā sadala 58 285 latus

Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF) Latgales un Kurzemes kultūras programmas projektu konkursā sadalījis 58 285 latus, informēja VKKF direktors Edgars Vērpe.Pateicoties VAS Latvijas Valsts meži finansējumam, VKKF šogad reģionālo kultūra programmu projektiem varēja piešķirt par 20 000 latu vairāk, līdz ar to, ja pagājušajā gadā starp četru reģionu kultūras programmām tika sadalīti 100 000 lati, tad šogad tie ir jau 120 000 latu.

Latgales kultūras programmas projektu konkursā projektu attīstīšanai piešķirti 32 785 lati, bet Kurzemes kultūras programmas projektu konkursā - 25 500 lati. Zemgales un Vidzemes kultūras programmas projektu konkurss joprojām norit, tādēļ piešķirtais finansējums patlaban vēl nav zināms.Vērpe minēja, ka Latgales konkursā 32 785 latiem no iesniegtajiem projektiem atbalstīto skaits ir tuvs tam, kas ir VKKF vidējais procents, jo Latgalē atbalstīti 17% no prasītā finansējuma apjoma. Latgales kultūras programmas projektu konkursā atbalstīts katrs trešais projekts. Ir projekti, kas atbalstīti pilnā apmērā, bet tomēr vairākums ir tādi, kur finansējums piešķirts daļēji.Latgalē tika iesniegti 89 projekti ar kopējo pieprasīto finansējumu 194 000 latu apmērā, bet atbalstīts tika 31 projekts.Savukārt Kurzemes programmā atbalstītais projektu procentu skaits ir vēl mazāks, ko VKKF var vērtēt kā nepietiekošu. Konkursā atbalstīti 13%, un tas nozīmē, ka no katra pieprasītā lata izdevies atbalstīt tikai 13 santīmus.Kurzemes kultūras programmas projektu konkursā kopumā iesniegti 116 projekti, bet atbalstīti 55 projekti.Salīdzinājumā ar Latgali Kurzemē ir izvēlēta cita taktika, jo atbalstīta gandrīz puse no projektiem, bet ar daudz mazāku finansējumu. No abu konkursu rezultātiem secināts, ka, iespējams, ir jādomā par reģionālo semināru rīkošanu. Fonds jau tagad reģionos piedāvā rīkot seminārus, kur stāsta par konkursa nolikumu un iepazīstina ar projektu rakstīšanu, taču nākotnē varētu domāt jau par semināriem, kur stāsta par projektu veidošanu un vadīšanu, vēstīja VKKF direktors.Kultūras programmas ir VKKF finansētas un citu organizāciju administrētas programmas, kuru mērķis ir veicināt kultūras nozaru līdzsvarotu un kvalitatīvu attīstību, realizējot dažādām kultūras nozarēm prioritāras programmas, kā arī paplašināt kultūras pieejamību sabiedrībai, dodot iespēju institūcijām, kas darbojas kultūras jomā, iesaistīties valsts kultūrpolitikas īstenošanā ar konkrētu, stratēģiski pamatotu pasākumu kopumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Dons atgriežas no Eirovīzijas

12. maija vakarā mājās no Zviedrijas atgriezies dziedātājs Dons un Latvijas Eirovīzijas delegācija. Latvijas pārstāvja Dona Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā izpildītā dziesma “Hollow” ieguv...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja