Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks Vikipēdijas darbnīca

Sestdien, 12. martā, no plkst. 10.15 līdz 16.45 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Konferenču centrā notiks LNB un projekta Europeana Sounds rīkotais edit-a-tons*, informēja LNB pārstāvis Augusts Zilberts.

Pasākuma laikā ikvienam interesentam būs iespēja izveidot jaunas lappuses Latvijas Vikipēdijā par nozīmīgām personībām 20. gs. Latvijas mūzikas vēsturē, un bagātināt tās ar skaņu ierakstiem no LNB kolekcijas. Dalība un reģistrācija bez maksas.

Tiks sniegta apmācība, kā izveidot rakstus Vikipēdijā un pievienot tiem skaņu ierakstus. Būs iespēja izmantot arī dažādas mūzikas uzziņu grāmatas no LNB krājuma, lai Vikipēdijā ievadītā informācija ir precīza un uzticama. Tiem, kuri vēlēsies, būs iespēja doties ekskursijā un redzēt vietas, ko ikdienā apmeklētāji neredz – Audiovizuālā centra un Mūzikas lasītavas krātuves – kurās droši tiek glabāti bibliotēkas krājuma dārgumi.

Maksimālais edit-a-tona dalībnieku skaits ir 30, tādēļ neatlieciet reģistrāciju uz pēdējo brīdi. Reģistrēties iespējams šeit.

Dalībniekiem jāierodas ar savu klēpjdatoru, austiņām, un jāizveido lietotājvārds Vikipēdijā. Ja līdz šim vēl neesat reģistrējies Vikipēdijā, ieteicams to izdarīt pirms pasākuma.

*Edit-a-tons – tiešsaistes kopienu projektos (piemēram, Vikipēdijā) par edit-a-tonu (angļu val.: edit-a-thon) dēvē pasākumu, kurā pulcējas redaktori, ar nolūku papildināt vai uzlabot kāda specifiska temata saturu kopienas projekta mājaslapā. Jēdziens radies, apvienojot divus angļu valodas vārdus – edit (rediģēt) un marathon (maratons).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja