Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

LNO administrācija: Kora arodbiedrības streika pieteikums ir pārsteidzīgs un nepamatos

Streika pieteikums ir bijis pārsteidzīgs un nepamatots solis no Latvijas Nacionālās operas kora arodbiedrības puses, presei izplatītajā paziņojumā apgalvo Latvijas Nacionālās operas (LNO) administrācija.

Kā vēstīts iepriekš, LNO  kora arodbiedrība 8. jūnijā, Rīgas Operas festivāla laikā, pietiekusi kora mākslinieku streiku.

Kā informē LNO administrācija, šodien saņemtajā LNO kora arodbiedrības streika pieteikumā konstatēts, ka kora arodbiedrība nav ievērojusi virkni Darba strīdus likumā un Streiku likumā noteikto darbību, lai kolektīvo interešu īstenošanai vērstos pie darba devēja ar streika pieteikumu kā galējo līdzekli.

LNO administrācija uzskata, ka streika pieteikums ir bijis pārsteidzīgs un nepamatots solis no LNO kora arodbiedrības puses. LNO administrācija norāda, ka streika pieteikumā minētā centrālā prasība, proti, darbinieku atalgojuma un pilnas slodzes atjaunošana, jau kopš pagājušā gada nogales ir LNO vadības prioritāte. Darbinieku pilnas slodzes atjaunošana un līdz ar to arī atalgojuma palielināšana ir iekļauta administratīvi saimnieciskās darbības plāna projektā, ko LNO direktors Andrejs Žagars šī gada 3. aprīlī ir iesniedzis Kultūras ministrijai izskatīšanai. Atalgojuma palielināšana LNO darbiniekiem ir galvenais arguments, pamatojot Kultūras ministrijai nepieciešamību palielināt nepietiekamo LNO valsts finansējuma apjomu.

Tā kā LNO kora arodbiedrība savu streika pieteikumu detalizēti ir publiskojusi plašsaziņas līdzekļos, LNO administrācija norāda, ka pilnīgi nepieņemami ir publiski diskutēt par jautājumiem, kas nav iepriekš izskatīti starp arodbiedrību un administrāciju. Streika pieteikumā minētie pārkāpumi ir nepatiesi, nepamatoti un nevar būt par iemeslu streika pieteikumam, uzsver LNO administrācija.

Tāpēc LNO administrācija, kas nes atbildību pret LNO skatītājiem, kas ir iegādājušies biļetes uz Rīgas Operas festivāla izrādēm, plāno pēc streika pieteikuma saņemšanas vērsties tiesā ar pieteikumu atzīt LNO kora arodbiedrības streika pieteikumu par nelikumīgu. Atbilstoši Streiku likumam LNO kora mākslinieki nedrīkst uzsākt streiku līdz brīdim, kad stāsies spēkā tiesas spriedums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja