Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Mājīguma mākonis

Pētera Pirmā namiņā noslēpies viens no 2013. gada interesantākajiem krogu jaunpienācējiem

Mūsdienās mākonis vispirms tiek uztverts kā vieta, kurā var glabāt idejas un vēl šo to. Tas mākonis, kuru aplūkosim te, krogu sadaļā, patiešām glabā materializētas idejas, bet vienlaikus ir arī laba vieta ideju dzemdināšanai, jo šā krodziņa jeb, pareizāk sakot, istabrestorāniņa atmosfēra tam ir kā radīta. Protams, tāds atbrīvotības un mājīguma gars, kāds te valda, nemaz neiet kopā ar faktu, ka šajā namā savulaik esot apmeties vai piemeties Krievijas imperators, eirologa cirtējs un Baltijas klātpiecirtējs Pēteris Lielais, kura klātbūtnē neviens nevarēja justies drošs, bet jo labāk krodziņam. Galu galā, ja gribas, citur Rīgā vēl šobaltdien var atrast pa iestādījumam vai pasākumam, kura apmeklētāji nav tikuši vaļā no imperatora vai impērijas kompleksiem.

Mākoni atrast nav grūti, bet ne tik viegli ir uzreiz saprast, ar kādu iestādījumu te būs darīšana. Mājienu par krodziņa klātbūtni Palasta ielā dod košs uzraksts Illy, bet, pavēris durvis, apmeklētājs pirmajā stāvā nonāk miniatūrā kafijbāriņā, kur pie galdiņa sēž puisis ar cara laika pažarnieka cienīgām ūsām, un drošības labad pārvaicā šim puisim, vai tiešām te ir arī restorāns. Jā, lai ejot tik droši augšā. Tas jādara pa vīteņkāpnēm, un iekšēja pārliecība, ka galā būs restorāns, nemaz tā uzreiz nerodas, drīzāk jau ir sajūta, ka kāp uz kādu Vecrīgas arhitektu vai dizaineru biroju. Arī uzkāpis otrajā stāvā un ieraudzījis istabiņu ar galdiņiem un pat virtuvi aiz logota norobežojuma, vēl nejūties īsti drošs, vai tik neesi sajaucis virzienu un iegājis šādā birojā, jo pie sienas ir plaukti ar dažādām smukām mantiņām, kuru ātrākai klasificēšanai vajadzīga sievietes acs. Jā, dizaina izstrādājumi, sākot ar krūzītēm un beidzot ar drēbītēm. Pie sienām ierāmētas fočenītes. Galdiņi vienkārši, mazliet pat iešķībi salikti kopā.

Kad esi apsēdies un sāc mierīgāk aplūkot apkārtni, acīs iekrīt iespaidīga griestu lampa latvju tautumeitas kroņa formā. Tūlīt jau arī klāt puisis viesmīlis, un sākas patīkams kontakts. Nav te ne klasiskas ēdienkartes, ne maksāšanas ar kartēm, toties neformālā puse ir stipri pievilcīga, radot sajūtu, ka draugu pulks spēlē restorānu un, ja tu vēlēsies, varēsi nosēdināt viesmīli pie sava galdiņa un apkalpot viņu tikpat atraisīti kā viņš tevi. Ieteiktie ēdieni ir kādi trīs, visus arī nomēģinājām un atzinām Mākoņa vācu pavāru par labu esam. Pastai ar jūras bezmugurkaullabumiem bija lieliski sabalansēta garša, šnicele bija īsti vāciska. Man tāda tieši patīk, cits varbūt gribētu latviski sulīgāku.

Mākoņpuišu ceptā siera kūka bija stipri atšķirīga no ierastajām Rīgas sierkūkām – ja viņi spētu pavisam attaisnot savu vārdu un no mākoņa mums šajās dienās sniega vietā malt virsū tādu gardumu, es stāvētu ārā ar vaļā muti, kamēr pārvērstos sieravīrā. Cita izcila Vecrīgas restorānu pagājušā gada jaunpienācēja restorāna 3 naži līdzradītājs un noturīgi populārā Jēkaba kazarmu Trīs pavāru restorāna saimnieks Ēriks Dreibants, kuru te satikām, kā viņš teica, inspicējot "vietu, par kuru esmu dzirdējis labas atsauksmes", Mākoni novērtēja ar "nākšu vēl". Tas nemaz nav slikti.

KDi ēda

Pasta Tagliatelle ar jūras veltēm un dārzeņiem – EUR 8,95
Šnicele ar ceptiem kartupeļiem – EUR 8,50
Tortilja ar sēnēm un tofu – EUR 5,60
Latte – EUR 2,70
Siera kūka – EUR 2,70
Vīns Lusitano Branco 15 cl – EUR 3,56 

Mākonis
Dizaina kafejnīca un restorāns. Palasta ielā 7
Atvērts no 8.00 līdz 20.00 (s. no 10.00, sv. līdz 16.00)

Interjers ****
Ēdieni ****
Apkalpošana *****
Atmosfēra *****
Bērniem draudzīga vide ****

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gatavojoties Arēnas šovam, Gustavo izdod jaunu dziesmu

Mūzikas producents un izpildītājs Gustavo, gatavojoties savam līdz šim grandiozākajam un dinamiskākajam koncertšovam, kas notiks 6. decembrī Arēnā Rīga, izdod jaunu skaņdarbu Jāshēmo, informēja mūziķ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja