Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Mūžzaļās kultūras konteiners Ventspilī. Aci pret aci ar mākslinieku pie koncertzāles Latvija

Deviņas dienas nedēļu nogalēs no 7. līdz 23. maijam koncertzāles Latvija parādes durvis aizšķērsos konteiners ar kultūru jeb Mūžzaļš, kur klātienē aci pret aci, viens pret vienu apmeklētājam sastapt mākslinieku.

Četras reizes katrā no deviņām dienām aptuveni uz pusstundu objektā Mūžzaļš viesosies kāds mūziķis, literāts vai aktieris, lai tiktos ar vienu apmeklētāju īpašā koncertā, dramatiskā performancē vai prozas, dzejas lasījumā.

"Kultūrtelpu durvis ir aizsprostotas kopš pērnā gada rudens. Joprojām nav zināms, kad luksoforā iedegsies vai kāds iedegs zaļo gaismu attiecībā uz klātienes pasākumiem. Objekts konteiners Mūžzaļš ir taustāma metafora šim "nosprūdenim", kuram garām ne pa labi, ne pa kreisi viens pie otra netiek mākslinieks un apmeklētājs. It kā nekas cits neatliek, kā gaidīt šo satikšanos un tikai iztēloties, kā katra šķirti pavadītā diena būs ietekmējusi dzīvi abpus aizsprostam uz skatuves un zālē. Bet var arī kā tāds mazs ekskavatoriņš rakņāties ap šo aizsprostu, lai atbrīvotu ceļu tērcītei un svaiga gaisa malkam. Par to arī ir Mūžzaļš – par nelielu, šauru, ar stikla sienu pārdalītu telpu, kur tomēr satikties dzīviem cilvēkiem, vienam māksliniekam ar vienu apmeklētāju, un, par spīti visam, mūžam zaļot! Nu, un ņemt to visu – sevi, otru, ikdienu – mazdrusciņ vieglāk…" stāsta koncertzāles Latvija mākslinieciskais vadītājs Miks Magone.

Jau vairāk nekā gadu koncertzāle Latvija visstingrāko ierobežojumu periodos ir īstenojusi mākslinieciskas iniciatīvas, kas vienlaikus pauž arī cilvēcisku, emocionālu un pilsonisku attieksmi pret esošajiem apstākļiem.

Aizvadītā gada pavasarī notikušie #atverlogu koncerti Ventspils daudzdzīvokļu namu iekšpagalmos, mākslinieka -8 veidotā instalācija Koncerts bez cilvēkiem, koncertzāles jubilejas koncerts performance Viens, telpa gaidīšanai Nekas nav drošs, kad tevis nav un citi notikumi bija kā komentāri pasaulē valdošajai bezprecedenta situācijai, kas īpaši sāpīgi skar skatuves mākslas.

Biļetes uz kopskaitā 36 tikšanās reizēm noteiktos laikos nopērkamas Biļešu paradīzē. Ar aicinājumu tās iegādāties apmeklētāji tiek mudināti ne vien paust atbalstu māksliniekiem un koncertzālei Latvija, bet vēl jo vairāk – apliecināt tik bieži piesauktās ilgas pēc tikšanās, slāpes pēc dzīva mākslas pieredzējuma un, galu galā, pierādīt, ka kultūras procesam mūžam zaļam būt.

To, ar kuru no izciliem Latvijas mūziķiem, aktieriem, literātiem apmeklētājs tiksies, viņš uzzinās pēc biļetes iegādes.

Katras dienas pēdējā performance bez maksas būs pieejama tiešraidē koncertzāles Latvija Facebook profilā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja