Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Oktobrī iznāks Umberto Eko jaunais romāns

Itālijas avīze L Stampa ziņo, ka ievērojamais itāļu zinātnieks, romānists un publicists Umberto Eko… kārtējo reizi visus apmānījis. Pērn vasarā rakstnieks apgalvoja, ka viņam apnicis rakstīt romānus. Toties šogad oktobrī Itālijas grāmatnīcu plauktos ieguls jauna Eko grāmata un tas būs tieši romāns Kapsēta Prāgā (Il Cimitero di Praga).

Sestais Umberto Eko romāns. Iepriekšējais Eko romāns Karalienes Loanas burvestību liesmas iznāca 2004.gadā, bet visslavenākais viduslaiku pētnieka, semiotiķa un esejista Eko literārais darbs - detektīvromāns _Rozes vārds_ – jau pirms 30 gadiem.

Izdevniecība Bompiani atklāj vien to, ka sacerējumā ir 500 lappuses, darbība notieks XIX gadsimtā, galvenais varonis "cinisks avantūrists un naudas viltotājs, kurš turklāt vēl strādā teju puses Eiropas valstu slepenpolicijās kā spiegs/ziņotājs.

Viņš virtuozi pin intrigas, plāno sazvērestības, rīko terora aktus, kuri patiešām arī  notikuši Eiropā XIX gadsimtā un ietekmējuši mūsu kontinenta vēsturisko attīstību jau nākamajā, XX gadsimtenī".

Eko ar zinātnisku azartu iegremdēs lasītāju "Eiropas vēstures visnepatīkamākajos politiskajos noslēpumos, kas rosinās cilvēkus labāk izprast tos procesus, kas Eiropā  notiek tagad". Aģentūra AND-Kronos vēsta, ka runa ir par t.s. Sionas gudro protokoliem, kas atklāja vispasaules ebreju sazvērestību, bet patiesībā izrādījās politiska "lelle"- literārs viltojums. Jau 2005.gadā profesors Eko šo "Sionas gudro protokolu" problēmu aplūkoja savā priekšvārdā izdevniecības Einaudi zinātniskajam izdevumam Sionas gudro slepenā vēsture.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja