Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Rīgā koši svinēs Miķeļdienu

Nedēļas nogalē, 24. un 25. septembrī ar dažādiem pasākumiem Rīgā tiks atzīmēti rudens ražas svētki – Miķeļdiena, Dienas portālam pavēstīja Rīgas domes pārstāvji.Sestdien, 24. septembrī no plkst. 9 līdz 17 Doma laukumā risināsies tradicionālais Miķeļdienas gadatirgus, kurā varēs nobaudīt un iegādāties rudens ražas lauku labumus - ābolus, bumbierus, ēdamus un dekoratīvus ķirbjus, cūku pupas, sīpolu virtenes, dzērvenes, zāļu tējas, medu, īstu lauku maizi, speķi, skābus kāpostus, kūpinātas zivis un citus gardumus.

Tirdziņā amatnieki piedāvās gan keramikas un koka izstrādājumus, gan pinumus. Gatavojoties rudens un ziemas sezonai, ikviens varēs iegādāties smalkus rokdarbus - adījumus, tamborējumus, tekstilijas, kā arī greznas rotas no visdažādākajiem materiāliem. Rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti piedalīties arī rudens ražas svētku konkursos, kur veiksmīgākajiem dalībniekiem sarūpētas garšīgas balvas no _Valmiermuižas alus _darītājiem. Pasākuma laikā darbosies Rīgas Centrālās bibliotēkas Grāmatu maiņas punkts, kur ikviens labi saglabājušos grāmatu var iemainīt pret citu.Miķeļdienas gadatirgū šogad piedalās 305 tirgotāji no visas Latvijas.Sestdien, 24. septembrī plkst. 10 uz Miķeļdienas gadatirgus skatuves svētku apmeklētājus priecēs Rīgas dziesmu, danču un instrumentu spēles meistari, bet programmu vadīs aktieri Karīna Tatarinova un Andrejs Možeiko. Programmas noslēgumā plkst.16 uzstāsies grupa _Lauku muzikanti._Rātslaukumā 24. un 25. septembrī notiks pirmais Burkānu festivāls. Jau no plkst. 10 Rātslaukumā skanēs dziesmas, apmeklētāji varēs apskatīt Trušu pilsētiņu un paciemoties Burkānu bodē, darboties radošajās darbnīcās, gatavojot mini skulptūras no Latvijas dārzeņiem, tādējādi sacenšoties par SIA Rīgas nami īpašo dāvanu. Mazos svētku apmeklētājus iepriecinās divi jautri draugi - Burkāns un Trusis, kuri aicinās iesaistīties rotaļās, kopīgās radošās un sportiskās aktivitātēs. Festivālā apmeklētājus izklaidēs grupa Oranžās brīvdienas un vairākas bērnu grupas - Momo, Knīpas un Knauķi, Palāsītes un Poppy.

Svētdien, 25. septembrī Miķeļdienas noskaņās notiks Amatu svētki Iļģuciemā, kas risināsies no plkst. 12 līdz 16 pie Kultūras centra Iļģuciems un Amatu namā Lidoņu ielā 27. Pasākumu atklās bagātā Miķeļa un Miķelienes ierašanās, kuri iepazīstinās ar senās Miķļdienas svinēšanas tradīcijām. Svētku dalībniekus priecēs Rīgas Kultūras centra Iļģuciems amatieru kolektīvi. Pieredzējušu meistaru vadībā ikvienam būs iespēja redzēt, iepazīt un arī pašiem izmēģināt kultūras centra Iļģuciems Amatu nama piedāvātos Tautas lietišķās mākslas studiju amatus - rokdarbus, aušanu, gleznošanu, kalšanu, klūdziņu pīšanu. Pasākuma laikā bērni varēs iesaistīties radošās aktivitātēs, spēlēs un rotaļās, par kurām gādās Latvijas Kultūras koledžas radošā biedrība Kultūrmānija. Savukārt balvas spēļu uzvarētājiem pasniegs veikalu tīkls Iki un maiznīca Iļģuciema konditoreja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Noskaidroti Sansusī kaušļu pāri

Nedēļas nogalē, 26. un 27. oktobrī, Rīgas cirka arēnu ieņems Sansusī mūziķu kautiņa dalībnieki, kur notiks pirmais kautiņu zibensturnīrs, kurā gavilēs, muzicēs un performēs 16 dalībnieki, pārstā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja