Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rīgas dzimšanas dienai par godu Latvijas Fotogrāfijas muzejs piedāvā īpašu programmu

Rīgas dzimšanas dienā, 19. augustā, plkst. 10–17 Latvijas Fotogrāfijas muzejā būs iespēja apmeklēt aktuālās izstādes, izglītojošu nodarbību No stereofotogrāfijas līdz virtuālam attēlam un vēsturisko ekspozīciju, informēja muzeja pārstāve Elizabete Anna Jākobsone.

Latvijas Fotogrāfijas muzejā ir aplūkojama Līgas Vēliņas un Armanda Andžes izstāde Vieta, kas eksistē un neeksistē vienlaikus. Tā ir multimediāla ekspozīcija, kas pievēršas atmiņas tēmai, apvienojot tradicionālo analogo fotogrāfiju un jaunākās tehnoloģijas. Visas dienas garumā abi mākslinieki būs klātesoši un priecāsies tikties ar apmeklētājiem, lai pastāstītu par savu radošo projektu ideju un tās realizāciju.

Muzejā ir skatāma arī Armanda Andžes instalācija 29 ainavas. Tā pievēršas cilvēka mijiedarbībai ar ainavu – aplūko ainavas atstāto ietekmi uz cilvēces kolektīvo zemapziņu, kā arī cilvēka darbības sekas ainavā. Ainavu attēlojumi veidoti 29 vēsturiskajās sudraba želatīna sauso un slapjo plašu tehnikās.

Plkst. 13 visi interesenti (it īpaši jaunieši no 13 līdz 18 gadiem) ir gaidīti uz izglītojošu nodarbību No stereofotogrāfijas līdz virtuālam attēlam, kurā dalībniekiem būs iespēja uzzināt par 3D attēlu veidošanas vēsturisko attīstību. Nodarbībā analogās fotogrāfijas praktiķis un teorētiķis Armands Andže pastāstīs par 3D attēla aizsākumiem 19. gadsimtā, ar stereoskopa palīdzību būs iespējams aplūkot agrīnos 3D attēlus jeb stereofotogrāfijas, kā arī iepazīties ar Latvijas Fotogrāfijas muzeja krājumā esošiem stereoskopiem. Savukārt mediju māksliniece Līga Vēliņa iepazīstinās ar jauno mediju pieeju virtuālās realitātes veidošanā, kā arī virtuālās realitātes pielietošanas praksēm izglītībā un mākslā.

Plkst. 15 apmeklētāji tiks aicināti pievienoties izstāžu tūrei.

Ieeja muzejā ar ieejas biļetēm. Izglītojošā nodarbība – bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja