Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Rīgas mākslas telpā atvērs "Karostas stāstus"

11. septembrī plkst. 18.00 izstāžu zālē „Rīgas mākslas telpa“ notiks grāmatas „Karostas stāsti“ atvēršanas svētki, informē Rīgas mākslas telpas mārketinga vadītāja Inga Lāce.

„Karostas stāsti paņem lasītāju aiz rokas un aizved uz kādu brīnišķīgu un krāsainu vietu – kādreizējo militāro bāzi Karostu jeb, kā vēl šobaltdien to labprāt sauc krievi, kara pilsētiņu, kas nu jau vairāk kā gadsimtu slejas Baltijas jūras krastā Liepājas ziemeļu daļā.

90-to gadu vidū, kad visās pēcpadomju zemēs reiz sabūvētie militārie objekti zaudēja slepenības un nepieejamības statusu, Karosta plašākam lokam tika atklāta no jauna...” grāmatas anotācijā stāsta māksliniece Kristīne Briede.


Karostnieku un ļoti atšķirīgu to mīlošu cilvēku vēstījumus grāmatā apkopojuši mākslinieki, kas apmetās šai vietā īsi pirms 21. gadsimta sākuma, lai dzīvotu, vērotu un piedalītos slēgtas vides darināšanā par Atvērtu telpu. Kultūras telpu. Mākslas telpu. Telpu, kurā cilvēki var saticīgi dzīvot, mīlēt un radoši strādāt. Karostas stāsti ir kā personīgas vēstules no robežzemes, kas sava spilgtā un sarežģītā likteņa dēļ vēl 2008. gadā, kad tapusi šā grāmata, liek daudziem saviem ciemiņiem izbrīnā jautāt: „Vai arī tāda ir Latvija?”

Grāmatas sastādītāja ir Kristīne Briede, rakstu un interviju autori - Kristīne Briede, Zane Lāce, Santa Mazika – Kļaviņa, Magdalēna, un Irita Antoņeviča.

Grāmatas tapšanu atbalstījusi Eiropas Savienība, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Sorosa fonds Latvija, Liepājas Domes kultūras pārvalde, Sabiedrības integrācijas fonds, Kultūras ministrija, Rietumu radio, Arctic Paper, Rīgas Kultūras aģentūra un Rīgas pilsētas izstāžu zāle „Rīgas mākslas telpa”.

Izstādi „Karostas stāsti“, kurā redzamas Vasīlija Borjajeva fotogrāfijas un Kristīnes Briedes video darbi no sērijas „Eiropas vērošana”, „Rīgas mākslas telpas” INTRO zālē iespējams apskatīt līdz š.g. 14. septembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja