Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rudenī atsāksies Liepājas koncertzāles kamersērija Personīgi

Rudenī Liepājas koncertzālē Lielais dzintars atsāksies klausītāju iemīļotā koncertsērija Personīgi. Līdz gada nogalei četrās svētdienu pēcpusdienās gaidāmi daudzpusīgi kamermūzikas koncerti, kuros būs iespēja gan baudīt izdomas bagātas programmas, gan personīgi iepazīt Margaritu Balanas, Antuānu Preā, Ēriku Bosgrāfu, Ievu Salieti, Laimu Jansoni, Sauļu Petreiki, Paulu Šūmani, Jevgēniju Frolovu un Annu Veselovu.

"Mums ir ļoti liels prieks turpināt koncertsēriju Personīgi. Ik pa brīdim dzirdam no klausītājiem atsauksmes, ka šīs svētdienas tikšanās reizes viņiem liekas pagalam simpātiskas, jo ir iespēja ne tikai iepazīt mūziķi kā mūziķi, bet arī mūziķi kā cilvēku. Pēc katra koncerta mums ir sarunas ar tiem, kas nupat uzstājušies uz skatuves," par vēlmi turpināt koncertsēriju izsakās Liepājas koncertzāles Lielais dzintars mākslinieciskais vadītājs Orests Silabriedis, "līdz gada nogalei dzirdēsim iemīļotu klasiķu darbus, aizraujošas romantisma pērles, plašākam lokam nezināmu seno mūziku, baroka dižmeistarus, un īpaši vēlos izcelt iespēju dzirdēt mūsdienīgas variācijas par latviešu un lietuviešu tradicionālo mūziku".

Svētdien, 24. septembrī, plkst. 15.00 sezonu atklās viena no spožākajām jaunajām čellistēm – Margarita Balanas. Šoreiz klausītājiem ar aizrautīgo mūziķi būs iespēja satikties kamermūzikas programmā, kurā skanēs izsmalcināti un spēcīgām sajūtām bagāti skaņdarbi no Kamila Sensānsa, Ģerģa Ligeti un Dmitrija Šostakoviča daiļrades. Koncertā mūziķe skatuvi dalīs ar savu bijušo studiju biedru, franču-beļģu pianistu Antuānu Preā (Antoine Préat), kurš Francijā atzīts par vienu no savas paaudzes talantīgākajiem pianistiem.

Koncertsērijas turpinājumā – svētdien, 15. oktobrī, plkst. 15.00 – Liepājā viesosies pasaulē augsti vērtētais blokflautists Ēriks Bosgrāfs (Erik Bosgraaf, Nīderlande), kurš kopā ar izcilo latviešu klavesīnisti Ievu Salieti piedāvās virtuozu programmu cauri laikiem. Būs reti dzirdamu Itālijas, Spānijas un Nīderlandes sengadu meistaru darbi un vācu vēlā baroka ģēniju Tēlemaņa un Baha opusi. Pavisam jaunas krāsas seno instrumentu skanējumā ienesīs īsas ekspedīcijas laikmetīgajā mūzikā, kur abi mūziķi eksponēsies solistu ampluā.

Ar baltu tradicionālo mūziku mūsdienīgā skanējumā svētdien, 5. novembrī, plkst. 15.00 klausītājus iepazīstinās virtuozā latviešu etnogrāfiskās kokles spēlētāja Laima Jansone un talantīgais lietuviešu multiinistrumentālists Sauļus Petreikis (Saulius Petreikis). Mūziķi aicina uz dabas un mītiskas klātesamības piepildītu koncertprogrammu, kas ietvers kā latviešu, tā lietuviešu folkloras motīvus, šūpuļdziesmas un improvizācijas. 

Koncertsērijas gada noslēgumu un pirmo adventi svētdien, 3. decembrī, plkst. 15.00 ieskandinās trīs latviešu mūziķes – vijolniece Paula Šūmane, altiste Jevgēnija Frolova un čelliste Anna Veselova –, kuras radījušas svētku programmu, iedvesmojoties no sava studiju laika mūzikas lielpilsētā Vīnē. Šajā kultūras metropolē strādājuši tādi izcili skaņraži kā Volfgangs Amadejs Mocarts, Ludvigs van Bēthovens un Francis Šūberts, un tieši šo komponistu mūziku trijotne jeb stīgu trio Baltia atskaņos koncertā, kas iemiesos gan šīs Donavas krastos esošās pilsētas muzikālās tradīcijas, gan rosīgo un dzīvespriecīgo Ziemassvētku laiku.

Raksturīgi koncertsērijai Personīgi – visiem apmeklētājiem pēc koncerta būs iespēja koncertzāles 2. stāva galerijā tikties ar mūziķiem neformālā gaisotnē, lai aprunātos par mūziķu radošo ceļu, iedvesmas avotiem un izaicinājumiem. 

Plašāka informācija atrodama vietnē www.lielaisdzintars.lv. Biļetes pieejamas Biļešu paradīzes tīkla kasēs visā Latvijā, interneta vietnē www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja