Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Sandras Krastiņas izstādē Civilisti notiks ekskursija un grupas Ezeri koncerts

Tuvojoties Sandras Krastiņas personālizstādes Civilisti noslēgumam, ceturtdien, 3. novembrī, no plkst. 17:30 Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē Arsenāls norisināsies kultūras programma Ars Rezumē, kuras laikā apmeklētājiem varēs padziļināti iepazīties ar ekspozīciju un noklausīties projekta Ezeri koncertu.

Sākot no plkst. 17:30 izstāžu zālē notiks bezmaksas ekskursijas latviešu un angļu valodā gidu vadībā, kas ļaus tuvāk atklāt pazīstamās mākslinieces daiļrades saturu un filozofiju – no motīvu rašanās līdz gleznošanas tehnikas detaļām, no darbu savstarpējās saistības līdz autores rokraksta izmaiņu niansēm. Ekskursijas laikā skatītāji varēs uzdot arī sev interesējošus jautājumus.

Bet plkst. 18:30 Arsenāla vestibilā sāksies Ars Rezumē otrā un galvenā daļa – jaunā latviešu mūzikas projekta no Rīgas Ezeri priekšnesums.

Līdzīgi kā Sandrai Krastiņai, arī grupas dalībniekiem – Miķelim Putniņam, Kristianam Priekulim un Krišjānim Bremšam – aktuāla ir mijiedarbību tēma. Savā daiļradē mākslinieki dziļāk pievēršas pilsētas un dabas attiecībām un to radītajiem konfliktiem mūsdienu cilvēkā. Koncertā apmeklētājiem būs iespēja baudīt vēl nedzirdētas unikālas kompozīcijas, kas veidotas īpaši Sandras Krastiņas personālizstādes izskaņai.

Savukārt ar nolūku atsaukt atmiņā 1999. gada pavasarī notikušo akciju, kad uz Rīgas mūriem un citviet pilsētvidē parādījās Sandras Krastiņas radītas lakoniskas un trāpīgas vizuālas zīmes: zili šablonveida cilvēciņu silueti, uz muzeja sienām tās tiks projicētas pasākuma laikā. Tādejādi pastarpināti aicinot uz dialogu par minētā simbola vēstījuma aktualitāti šodien.

Ieeja izstādē – EUR 1,50  (akcijas Labā diena ietvaros), ieeja koncertā – bezmaksas.

Sandras Krastiņas personālizstāde Civilisti Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē Arsenāls skatāma vēl tikai līdz 6. novembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devusies aktrise Baiba Indriksone

92 gadu vecumā mūžībā devusies teātra un kino aktrise Baiba Indriksone (22.02.1932–14.05.2024), liecina Latvijas Nacionālā teātra mājaslapā publicētā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja