Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Valdība piešķir finansējumu Radošo personu nodarbinātības programmas otrās kārtas pilnvērtīgai īstenošanai

Vadība 22. jūnija sēdē atbalstīja Kultūras ministrijas (KM) pieprasījumu piešķirt 2 072 276 eiro no Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) mērķprogrammas Radošo pašnodarbināto personu nodarbinātības programmas otrās kārtas īstenošanai, kas paredz piešķirt stipendiju personām, kuru radošo darbību ietekmējuši Covid-19 infekcijas izplatības ierobežojumi, 650 eiro apmērā mēnesī uz laiku līdz trim mēnešiem par laika periodu no 2021. gada 1. aprīļa līdz 2021. gada 30. jūnijam, informē Kultūras ministrija

Plānots, ka VKKF padome mērķprogrammas ietvaros jau iesniegtos pieteikumus varētu izvērtēt līdz jūlija vidum. 

"Valdības piešķirtais finansējums ļaus pilnvērtīgi realizēt programmas otro kārtu, uz kuru ir pieteikušās 1 432 radošās personas. Izstrādājot un ieviešos atbalsta mehānismus kultūras nozarei, tie tapuši ciešā sadarbībā ar nozari, kā arī to ieviešanā ir būtiski ievērot konsekvences. Noslēdzot ar Covid-19 saistīto atbalsta mehānismu virkni, mūsu darba kārtībā ir panākt politisko vienošanos arī par biļešu kompensāciju mehānismu un apjomu, kā arī programmas Kultūrelpa turpinājumu," akcentē kultūras ministrs Nauris Puntulis.

Izstrādājot un ieviešot KM un VKKF mērķprogrammu Radošo personu nodarbinātības programma, tika paredzēts īstenot laika posmā no šā gada marta līdz 30. jūnijam, izsludinot divas pieteikuma kārtas. VKKF Radošo personu nodarbinātības programmas pirmajā kārtā radošās darbības atbalstam laikā no 2021. gada 1. janvāra līdz 2021. gada 31. martam tika piešķirtas atbalsta stipendijas 864 personām par kopējo finansējumu 1 610 700 eiro. 

Programmas otrajai kārtai radošās darbības atbalstam periodā no 2021. gada 1. aprīļa līdz 2021. gada 30. jūnijam VKKF ir saņēmis 1 432 pieteikumus. Tam nepieciešamais finansējums ir 2 340 000 eiro.

Ņemot vērā, ka programmas otrās kārtas īstenošanai pašlaik ir pieejams finansējums 339 384 eiro apmērā, tās pilnvērtīgai īstenošanai no valsts budžeta programmas Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem VKKF papildu nepieciešams finansējums 2 072 276 eiro apmērā, tai skaitā arī 50 000 eiro Valsts kultūrkapitāla fondam – projektu iesniegumu vērtēšanas nodrošināšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja