Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Bērziņš: solījumi par jaunām darba vietām Latvijā un vieglu attīstības ceļu ir nereāli

Solījumi par jaunām darba vietām Latvijā un vieglu ceļu uz priekšu ir nereāli, tādēļ katram pašam ir jāatrod sava vieta Latvijā un pie šīs vietas jāmēģina piesaistīt vismaz ģimenes locekļus.

Uz to sestdien sestdien Ikšķilē, uzrunājot 13.politiski represēto personu salidojuma dalībniekus, aicināja Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Viņš norādīja, ka 20 gadi ir pagājuši, bet "mūsu skaits diemžēl samazinās". Turklāt nākotnes perspektīva tiek prognozēta vēl daudz bēdīgāka.

"Ja represiju rezultātā zuda mums apmēram 200 tūkstoši cilvēku, Latviju šajos iepriekšējos gados atstāja 300 tūkstoši apmēram, tad nākamajos 20 gados prognoze ir, ka atstās Latviju vēl vismaz tikpat kopā. Un tur ir ko padomāt, kā rīkoties. Tur nevarēs viena ne valsts vara, ne pašvaldības, ko es domāju, kas būs pamats tomēr mūsu nākotnes attīstībai, veikt šo te darbu, lai mūsu skaits tomēr paliktu vismaz tik, cik mēs esam uz šo brīdi," uzsvēra Bērziņš.

Viņaprāt, "tieši šai daļai, kas šodien ir šeit, varētu būt ļoti, ļoti liela loma latviešu tautas saglabāšanā tuvākajos 20 gados".

"Ja kāds jums sola, ka te būs daudz jaunu darba vietu, ka viss te ies uz priekšu, šie solītāji - viņi domā labu, bet tas ir nereāli. Mums pašiem, katram ir jāatrod tā sava vieta Latvijā un pie šīs vietas jāmēģina vismaz piesaistīt savus ģimenes locekļus. Protams, atbalstot visus tos, kas mums ir apkārt," norādīja prezidents.

"Jūs saprotiet, ja vēl Latviju atstās šis te skaitlis - ap 500 tūkstoši - tuvākajos divdesmit gados, tad mums būs dažas lielas pilsētas, dažas spožas mazpilsētas un nekas vairāk. Tas jautājums ir, kā mēs attīstīsim Latvijas laukus," viņš piebilda, no savas puses solot prezidenta amatā darīt visu, lai tautiešu skaits nesamazinātos.

"Es varu no savas puses apsolīt, ka es darīšu visu savā amatā, lai šo procesu tomēr padarītu par tādu, ka mūsu skaits nesamazinās. Jo šim izvirzītajam mērķim, kas ir arī ekonomiski loģisks, ka pārvietojas kapitāls, pārvietojas preces, ir pielikts nākamais klāt, ka pārvietojas arī cilvēki. (..) Tāds mērķis ir ielikts arī Eiropas 2020.gada attīstības stratēģijā. Tur nav vārdu par darba nodrošināšanu Eiropas Savienības valstīs. Ar to mums ir jārēķinās, jo tas ir objektīvs process, bet es ceru, ka mēs kopā būsim stiprāki, lai mēs tomēr pierādītu, ka mēs šim te mobilitātes vilnim nepakļausimies," teica Bērziņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas