Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Dombrovskis: Neveiksmi cietušie ministri uz amatiem vairs netiks virzīti

11.Saeimas vēlēšanās neveiksmi cietušie ministri netiks atkārtoti virzīti uz amatiem, pirmdien žurnālistiem pēc Vienotības valdes sēdes apliecināja premjers Valdis Dombrovskis.

Viņš sacīja, ka izvirzījis vairākus kritērijus ministru amatu pretendentiem un viens no tiem ir laba reputācija, kas izpaužas arī kā vēlētāju uzticība.

"Mēs jau pirms vēlēšanām ļoti skaidri definējām kritērijus ministru amatu kandidātiem – profesionalitāte, augstākā izglītība, tostarp laba reputācija. Tiem kandidātiem, kas ir kandidējuši vēlēšanās, šī labā reputācija izpaužas kā vēlētāju uzticība – tas ir svarīgs faktors, ko pirms vēlēšanām esam skaidri definējuši," apliecināja Dombrovskis.

Jau vēstīts, ka vairāki esošās valdības ministri no Vienotības sestdien notikušajās vēlēšanās cietuši sakāvi, piemēram, ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis, tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs un kultūras ministre Sarmīte Ēlerte.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka sarunas par jauno koalīciju vēl nav beigušās.

Saskaņā ar provizoriskajiem rezultātiem Saeimas ārkārtas vēlēšanās ar 28% atbalstu uzvarējis Saskaņas centrs, otrajā vietā ir Zatlera Reformu partija (21%), trešajā – Vienotība (19%). Nacionālā apvienība ieguvusi 14% balsu, bet Zaļo un zemnieku savienība – 12%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas