Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

FOTO: Protesta akcijā pie valdības arī Jūrmalas mērs

Saeimas Sociālo un darbu lietu komisija atbalstījusi SIA _Jūrmalas ātrā palīdzība _vēlmi turpināt strādāt atsevišķi, neiekļaujoties vienotajā ātrās palīdzības sistēmā. Komisija atbalstīja priekšlikumu informēt Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (JL) par nepieciešamību slēgt steidzamības kārtā ārpakalpojuma līgumu ar Jūrmalas ātro palīdzību, pašu uzņēmumu nelikvidējot. __

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītājs Armands Ploriņš pauda bažas, ka šis lēmums varētu izraisīt domino efektu un arī vairāku citu pašvaldību ātrās palīdzības dienesti varētu vēlēties atdalīties no vienotā dienesta.

Vienlaicīgi pie valdības ēkas bija ieradušies aptuveni 60 protestētāju, kuru vidū bija ne tikai Jūrmalas iedzīvotāji, bet arī no citām vietām. Cilvēki iepretim ēkai turēja plakātus ar uzrakstiem: «Esam pret apvienotā dienesta kolhozu», «Nevajag mums vecās Ploriņa mašīnas», «Pieprasām atjaunot finansējumu Jūrmalas ātrajiem», kā arī skaļrunī izkliedza saukļus. Pēc aptuveni pusstundu ilgas protestēšanas ieradās veselības ministrs Didzis Gavars un sāka sarunu ar Slokas slimnīcas vadītāju Aivaru Smagaru. Tomēr pēc mirkļa saruna tika pārtraukta ar protestētāju saukļiem. 

Lai arī no 1.jūlija visā Latvijā jāsāk darboties vienotajai neatliekamās medicīniskās palīdzības sistēmai, SIA Jūrmalas ātrā palīdzība joprojām pretojas iekļaušanai šajā sistēmā. Galvenie argumenti, kāpēc Jūrmalas dienests nevēlas iekļauties vienotajā sistēmā, ir neticība, ka darba apstākļi būs labāki. Jau šobrīd jūrmalnieki piedzīvojuši, ka Jāņos nācies braukt no Jūrmalas uz Jaunpili, bet no Piņķiem brigāde esot braukusi pat uz Valdemārpili.

«Varētu izdarīt eksperimentu – no vienas adreses trīs reizes ar piecu minūšu intervālu veikt izsaukumu. Esmu pārliecināts, ka aizbrauktu trīs brigādes,» norādīja neatliekamās palīdzības ārsts Sergejs Andrejevs. Jūrmalnieki baidās, ka iekļaušana vienotajā sistēmā iznīcinās sadarbības modeli starp ātrās palīdzības mediķiem un glābējiem. «Pēc māsterplāna uz Latviju jābūt vismaz 240 ātrās palīdzības mašīnām, bet tik daudz nav un vēl ilgi nebūs. Ja šo cauro deķi pārvilks Jūrmalai, labāk nepaliks,» norādīja Jūrmalas mērs Romualds Ražuks, kurš atgādināja, ka Jūrmalas pašvaldība pēdējos gados SIA Jūrmalas ātrā palīdzība ieguldījusi Ls 200 000.

Jūrmala ir pēdējā no Latvijas pašvaldībām, kas nav piekritusi iekļaušanai NMPD. Liepājas dome tikai 11. jūnijā nobalsoja par ātrās palīdzības pievienošanos vienotajam dienestam. Kamēr nav skaidrības par turpmāko, no 1. jūlija Jūrmalā paralēli darbosies divi ātrās palīdzības dienesti – esošais turpinās darbu Dzintaros un Kauguros, savukārt jaunais būs Piestātnes ielā Dzintaros, Sociālās integrācijas valsts aģentūrā Slokas ielā Dubultos, kā arī Nacionālajā rehabilitācijas centrā Vaivari. Ja iedzīvotāji zvanīs uz astoņzīmju numuru, atbrauks Jūrmalas pašvaldības mediķi, bet, zvanot uz 113, atbrauks jaunā dienesta brigādes, kuras daļēji ir no Jūrmalas, daļēji no Rīgas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas