Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

papildināta (4) - Urbanovičs: Garantēju, ka SC nesaņems nekādus ieteikumus no Krievijas

Saskaņas centrs (SC), atrodoties valdībā, nesaņems nekādus ieteikumus vai spiedienu no Krievijas. Tā trešdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu sacīja SC līderis Jānis Urbanovičs. SC Valsts prezidentam kā labāko iespējamo koalīcijas modeli minējuši SC, Vienotības un Zatlera Reformu partijas (ZRP) sadarbību, vienlaikus gan atzīstot, ka viņiem nav pārliecības, ka šādu kombināciju izdosies izveidot. 

Fotogrāfijas no Andra Bērziņa tikšanās ar Saskaņas centra pārstāvjiem

Tuvināšot Latviju Krievijas tirgum

J.Urbanovičs apstiprinoši atbildēja uz jautājumu, vai var garantēt, ka līdz ar SC nonākšanu koalīcijā nepieaugs Krievijas ietekme. Viss, kas notiek ar un ap SC, ir tikai vienas Latvijas politiskās partijas darbība un pret to nevar izdarīt spiedienu vai izteikt partijai pamācības, uzsvēra J.Urbanovičs.

"Mēs tuvināsim Latviju Krievijas tirgum, lai mūsu uzņēmēji un ražotāji varētu pārdot Krievijas tirgū savu produkciju, mēs tuvināsim Latviju Krievijas tūristiem, lai viņi brauktu un te tērētu naudu, mēs tuvināsim Latviju Krievijas tranzīta kompānijām, kas varētu strādāt Latvijas ostās," klāstīja Ušakovs. "Protams, būs lieli riski, kad mēs nezināsim, ko darīt ar to naudu, ko mēs tādējādi varēsim nopelnīt," jokojot teica N.Ušakovs.

Viņš uzsvēra, ka vienlaikus tiks stiprināta Latvijas dalība Eiropas Savienībā un NATO. Nekādu politisku risku līdz ar Latvijas un Krievijas ciešāku sadarbību ekonomikas jomā nebūtu. 

Zatlera reformu partija (ZRP) neesot ar SC runājusi par attiecību pārskatīšanu ar SC ietilpstošās Latvijas Sociālistiskās partijas vadītāju Alfrēdu Rubiku, sacīja SC līderis, piebilstot, ka ar ZRP un Vienotību ir pārrunāti arī grūti jautājumi. 

Sola strādāt, lai izveidotu SC-ZRP-Vienotības koalīciju 

Abi SC pārstāvji Nils Ušakovs un J.Urbanovičs prezidentam izklāstījuši apvienības programmatiskās nostādnes un savu redzējumu par līdzšinējo sarunu gaitu ar pārējām partijām, kā arī abi pauduši gatavību tikt nominētiem par premjeriem.

"Mēs esam teikuši prezidenta kungam, ka mēs uzskatām, ka patlaban vienīgais variants, kā var izveidot rīcībspējīgu koalīciju, kas varēs nostrādāt trīs gadus, veicot nepieciešamās reformas un cīnoties ar ekonomiskās krīzes sekām, ir koalīcija, kurā ir Saskaņas centrs, Zatlera Reformu partija un Vienotība," norādīja N.Ušakovs.

"Mēs turpināsim cītīgi strādāt pie tā, ņemot vērā, ka mums ir pirmais rezultāts šajās vēlēšanās un tā ir mūsu atbildība vēlētāju priekšā, lai šādu koalīciju izveidotu," viņš sacīja. 

Bērziņš komentārus varētu sniegt ceturtdien 

Prezidenta viedokli un izteikumus SC pārstāvji nekomentēja, uzsverot, ka par savu viedokli A.Bērziņš izteiksies pats.

Jau vēstīts, ka šodien sākas Valsts prezidenta Andra Bērziņa sarunas ar Saeimā ievēlētajiem politiskajiem spēkiem

Cerības uz Valsts prezidentu, ka viņš varētu palīdzēt partijām pieņemt šo lēmumu un pateikt, kurš no sabiedrotajiem - Saskaņas centrs vai Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK - būtu jāiesaista valdībā, līdz ar to arī uzņemoties atbildību par to, vismaz tuvākajā laikā var nepiepildīties, liecina prezidenta pārstāvju teiktais

Valsts prezidents A. Bērziņš pirmajās sarunās vēlēsies uzklausīt partiju redzējumu un ar saviem ieteikumiem, visticamāk, būtu gatavs iesaistīties tikai tad, ja valdības veidošana nonāktu strupceļā.

Valsts pirmā amatpersona savas domas par līdzšinējo valdības veidošanas gaitu varētu izteikt ceturtdien, kad būs uzklausītas visas Saeimā ievēlētās partijas.

Vēl trešdien A.Bērziņš tiksies ar Zatlera Reformu partiju un Vienotību. 

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas