Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

papildināta - Streips raidījumā rupji izteicies par ZZS; NEPLP ierosina lietu

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome ierosinājusi administratīvā pārkāpuma lietu pret Latvijas Televīzijas raidījumu Skats no malas, kad pirmdienas raidījumā vadītājs Kārlis Streips, analizējot ārkārtas vēlēšanu rezultātus, Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) nodēvēja par "mauku".

K.Streips šādi raksturojis ZZS par "neadekvāti lielo un slimīgo atkarību no par oligarhu dēvētā Ventspils mēra Aivara Lemberga", vēsta portāls kasjauns.lv.

Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likums (EPLL) nosaka pienākumu elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem, veidojot savu programmu, respektēt viedokļu daudzveidību, kā arī laikā no pulksten 7.00 līdz 22.00 aizliedz programmās lietot rupjus vai nepieklājīgus izteicienus, portālam Diena.lv skaidroja NEPLP pārstāvji.

EPLP norādīja, ka "pirmdien plkst. 19.50 tiešraides raidījumā Skats no malas, raidījuma autors un vadītājs K.Streips lietoja vārdu "maukas", kas ir rupjš, nepieklājīgs un vulgārs vārds, kura lietošana elektronisko plašsaziņas līdzekļu programmās plkst. 19.50 ir aizliegta.

"Neskatoties uz noteikto tēmu, raidījuma ietvaros tika realizēta vienpusīga politisko partiju un apvienību it kā negatīvo darbību, lēmumu vai iespējamo rīcību apspriešana. Šāda pieeja raidījumu veidošanā nav pieļaujama ne tikai raugoties no neatkarīgas žurnālistikas pamatprincipu viedokļa, bet arī no EPLL noteiktā pienākuma nodrošināt viedokļu daudzpusību. Konkrētais gadījums ir jāvērtē ar īpašu rūpību, jo tas ir veidots sabiedriskajā medijā sabiedriskā pasūtījuma ietvaros," konstatēja NEPLP.

Portālam kasjauns.lv K.Streips skaidroja, ka nepieklājīgais vārds nebija "iepriekš izplānots apgalvojums, bet gan diskusiju karstumā izsprucis rupjāks vārds". Žurnālists atzina, ka "šis teiciens nebija īsti vietā". Latvijas Televīzija ar žurnālista ziņu jau ir atvainojusies par rupjo izteikumu.

Savukārt, komentējot padomes lēmumu ierosināt administratīvā pārkāpuma lietu, aģentūrai LETA K.Streips norādīja, ka "tajā tikuši iecelti ar politiskajiem spēkiem saistīti cilvēki, tādēļ, viņaprāt, šāds lēmums ir likumsakarīgs".

Latvijas Televīzijas ģenerāldirektors Edgars Kots uzsvēra, ka patlaban televīzijā sākta iekšēja šī gadījuma izvērtēšana, konsultējoties ar juridisko dienestu un pieprasot paskaidrojumu no raidījuma vadītāja. Tuvākajās dienās paredzēta raidījuma veidotāju, kanāla direktores un ģenerāldirektora tikšanās, pēc kuras arī varēs izlemt, vai K.Streips turpinās darbu raidījumā, ziņo LETA. "Ir robežas, kuras nevar pārkāpt un mums ir bijuši līdzīgi precedenti arī iepriekš," aģentūrai piebilda E.Kots.

(zina papildināta ar K.Streipa un E.Kota viedokli)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas