Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Prezidenta runu ANO novērtē kā izsvērtu, izceļ padomnieku darbu

Valsts prezidenta Andra Bērziņa runa ANO Ģenerālās asamblejas sesijā bijusi izsvērta, un tajā norādīts uz vairākiem būtiskiem un aktuāliem jautājumiem, aģentūrai BNS atzina politologs Kārlis Daukšts, lūgts vērtēt prezidenta uzstāšanos.

Tomēr politologs piekrita, ka Bērziņš savā uzrunā neizvirzīja jaunus darbus un tā bija "standarta runa". "Runa nav ekspromts, skaļi un jocīgi izteicieni. Visas runas ir virzītas uz standartu," teica Daukšts un norādīja, ka prezidenta padomnieki ir spēcīgi.

Savukārt, lūgts vērtēt Bērziņa runas stilu, Daukšts sacīja, ka "viņš runā vecišķi, bet tas ir PR [sabiedrisko attiecību] darbs". "Viņš runā lēni un mierīgi, bet, es gribētu teikt, ka diezgan labā angļu valodā," vērtēja eksperts.

"Valsts prezidenta runa bija izsvērta. Latvija sevi parādīja kā valsti, kurai rūp arī lieli notikumi, ne tikai sīki, egoistiski valsts notikumi," klāstīja Daukšts.

Prezidents runā uzsvēris, ka Latvija bija okupēta piecdesmit gadu, viņš norādījis arī uz nepieciešamību reformēt ANO Drošības padomi, uzsvēris situāciju Ziemeļāfrikā un paudis atbalstu Cilvēktiesību padomes lēmumam uz Sīriju steidzami nosūtīt speciālu misiju, kam pretojas tādas lielvalstis kā Ķīna. Savukārt, runājot par Izraēlas un Palestīnas attiecībām, prezidents pievienojies Eiropas Savienības pozīcijai, norādot, ka vispirms ir jānotiek sarunām starp abām pusēm.

"Prezidents pauda arī Latvijas nostāju par postpadomju telpu, minot, ka konflikti Abhāzijā un Dienvidosetijā turpinās un ANO ir jāregulē šie konflikti," pavēstīja Daukšts.

Vienlaikus Bērziņš pārspīlēti parādījis, ka Latvijas ekonomikas atjaunošana turpinās, kā arī devis mājienu, ka Latvija pametīs Afganistānu līdz 2014.gadam, kad kontroli pār situāciju pārņems afgāņi. Prezidents ieskicējis tālejošas Latvijas intereses, ka Afganistānas atjaunošanā ir jāiesaista Centrālāzijas valstis.

"Prezidents deva signālu, ka Latvija sevi uzskata nevis par vāju un nelielu valstiņu, bet starptautiskās sistēmas dalībnieci un Latvijas ārpolitiskais vektors netiks mainīts," teica Daukšts.

Jau vēstīts, ka Bērziņš trešdien ANO Ģenerālās asamblejas sesijā uzstājās ar uzrunu, kurā norādīja uz satraucošo situāciju pasaules finanšu tirgos, uz situāciju Ziemeļāfrikā un Tuvajos Austrumos, Lībijā un Afganistānā, kā arī uzsvēra nepieciešamību reformēt ANO.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas