Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Samazinātas vairāku kompensējamo medikamentu cenas

Veselības ekonomikas centrs ir panācis cenu samazinājumu no diviem līdz 51 % Kompensējamo zāļu sarakstā iekļautajiem 323 medikamentiem. Šī zāļu cenu samazinājuma prognozējamais ietaupījums 2010. gadā vērtējams ap 1,2 miljoniem latu, kas sniegs iespēju zāles saņemt plašākam pacientu lokam. Turklāt Kompensējamo zāļu saraksts no 1. jūlija tiks papildināts vēl ar 90 medikamentiem un četrām ierīcēm, tādējādi palielinot izvēles iespējas ārstiem un pacientiem.

Kopumā Kompensējamo zāļu sarakstā no 1. jūlija būs 1270 medikamenti un 151 medicīniskā ierīce. Visām līdz šim no valsts budžeta apmaksājamajām diagnozēm līdzšinējais valsts kompensācijas apjoms (100%, 75% vai 50%) paliek nemainīgs.

Jāatzīmē, ka trūcīgiem pacientiem un pacientiem, kuru ienākumi ir līdz 120 latiem mēnesī, pilnībā 100%, 75% un 50% kompensācijas gadījumā tiek apmaksāts lētākais līdzvērtīgas efektivitātes medikaments attiecīgajā zāļu grupā. Ja ārsts pacientam ir izrakstījis dārgāku līdzvērtīgas efektivitātes medikamentu, tad starpība starp dārgāko un lētāko zāļu cenu jāpiemaksā pašam pacientam. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas