Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Ušakovs piedalīsies 9.maija pasākumos arī tad, ja būs premjers

Jā. Tas nozīmē, ka, neskatoties uz mūsu vēlētāju vēlmi pārskatīt nepilsoņu situāciju, valodas statusu, mēs esam gatavi to tuvāko trīs gadu laikā nepacelt. Saviem vēlētājiem, kuriem tas ir svarīgi, saku, ka, iespējams, iesim uz to moratoriju, ja tas būs svarīgi, lai izveidotu stabilu valdību.
Pašreizējais Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņas centrs) piedalīsies 9.maija pasākumos pie Uzvaras pieminekļa arī tad, ja kļūs par valsts premjerministru. "To esmu gatavs pateikt tagad, nevis slēpt un pēc tam kaut kā partizāniski mēģināt paskaidrot, kāpēc esmu parādījies pie pieminekļa," intervijā Dienai sacīja N.Ušakovs.

Uz jautājumu, vai N.Ušakovs gadījumā, ja kļūs par premjeru, dosies uz 9.maija svinībām pie Uzvaras pieminekļa, viņš sacīja: "Jūs to jau vaicājāt pirms pašvaldību vēlēšanām. Es atbildēju: saprotu, ka daudziem tas nepatiks, daudziem patiks, bet es būšu ļoti atklāts - ja kļūšu par Rīgas mēru, es iešu un piedalīšos pasākumos 9. maijā, ko es arī daru, piedaloties pasākumos gan 8., gan 9. maijā. To pašu es darīšu arī tad, ja saņemšu pietiekamu atbalstu, lai kļūtu par premjeru. To esmu gatavs pateikt tagad, nevis slēpt un pēc tam kaut kā partizāniski mēģināt paskaidrot, kāpēc esmu parādījies pie pieminekļa."

Vai esat gatavi atteikties no moratorija jūtīgajos nacionālajos un vēstures jautājumos?

Kad runājam par vēstures jautājumiem, mums ir divas pozīcijas. Nav runa par būtību, bet ir pretenzijas pret formu - mēs neļausim nevienam politiskajam spēkam mūs eksaminēt. Otrais, mums ir jāsaprot, ka stāsts par okupāciju nav stāsts par to, kā mēs vērtējam notikumus 1940. gadā. Tas ir stāsts, ka atsevišķi politiskie spēki grib to izmantot nākotnē. Daudziem no Visu Latvijai! ir absolūti skaidrs, ka okupācijai ir jābūt saistītai ar deokupāciju. Tas arī skar cilvēkus, kas šeit dzīvo. Pirms gada Dombrovska kungs piedāvāja iet valdībā gan mums, gan Visu Latvijai! - ar politiķiem, kuri atļaujas runāt par deokupāciju, kas skars cilvēkus, kuriem nav pilnīgi nekāda sakara ar staļinisma režīma noziegumiem. Mums ir svarīgi zināt, ka, runājot par 1940. gada notikumiem, tas neskars cilvēkus, kam ar tiem nav nekāda sakara. Atkārtošu, ka man nav jākārto eksāmeni Vienotības vai cita politiskā spēka priekšā. Mēs dabūsim vēlētāju atbalstu, un visdrīzāk mums būs pirmā vieta. Ir jāsaprot, ka moratorijs nozīmē arī lielu soli no mūsu puses.

Tas nozīmē, ka, piemēram, neprasīsiet vēlēšanu tiesības nepilsoņiem?

Pilnu interviju lasiet laikraksta Diena otrdienas numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas