Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Ušakovs uzskata, ka par eiro ieviešanu Latvijā jārīko referendums

Rīgas mērs, Saskaņas centra viens no premjera amata kandidātiem Nils Ušakovs uzskata, ka lemšanu par eiro ieviešanu Latvijā ir jāatstāj iedzīvotāju ziņā un jārīko referendums.

"Ir daudzi faktori, kas nav atkarīgi no mums - eirozonas stabilitāte un nākotne. Mums ir jāmēģina pildīt visus iespējamos kritērijus, lai jau 2013. gadā būtu vērts runāt par to, vai ir nepieciešams referendums par eiro ieviešanu Latvijā," intervijā Dienas Biznesam saka N.Ušakovs.

Jautāts, vai viņš uzskata, ka par šo jautājumu jārīko referendums, N.Ušakovs saka: "Tas būtu pareizi, lai Latvijas Republikas iedzīvotāji varētu paust atbalstu eiro ieviešanai vai neieviešanai."

Uz jautājumu, vai nav riskanti vēlētāju izvēles ziņā atstāt valsts monetāro politiku, N.Ušakovs atbild: "Tā tomēr nav tīrā veidā monetārā politika. Tas ir saistīts ar valsts simbolu, ar ļoti nopietnu soli valsts attīstībā. Te nav runa par to, kādā veidā mēs cīnīsimies pret inflāciju vai veidosim valsts budžetu. Jautājums, vai mēs no lata pāriesim uz eiro, ir ļoti svarīgs un referendums tā izlemšanai būtu ļoti pareizs formāts. Turklāt «nē» eiro ieviešanai jau ir pateikusi Lielbritānija, Zviedrija, Dānija, Čehija."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas