Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Zatlers stingri norāda uz nepieciešamību risināt ST tiesneša, KNAB vadītāja un airBaltic jautājumus

Valdībai nevilcinoties ir jānominē Satversmes tiesas (ST) kandidatūra tālākai virzīšanai uz Saeimu, jo politiķi šajā jautājumā ir atsākuši "vecās spēlītes", trešdien pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V) sacīja Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Viņš norādīja, ka sākusies potenciālās ST tiesneses vētīšana, kuras nolūki nav skaidri.

"Mēs redzam, ka sākas atkal vecās spēlītes, kad vienā tiesu varas profesionālā amatā pēkšņi kandidāti tiek īpaši vētīti no politiķu puses un nav skaidrs, ar kādiem nodomiem un kādiem mērķiem," skaidroja Zatlers.

"Tāpēc es aicinu Ministru prezidentu nevilcināties pieņemt valdībā lēmumu par Satversmes tiesneša kandidatūru un virzīt pēc iespējas ātrāk balsojumam Saeimā," uzsvēra prezidents.

Dombrovskis piebilda, ka Zaļo un zemnieku savienība, lūdzot uz nedēļu atlikt jautājumu par pašlaik apspriestās kandidatūras izvirzīšanu uz ST amatu, ir izmantojusi koalīcijas līgumā paredzēto procedūru. Viņš gan uzsvēra, ka pašreizējā kandidāte Latvijas Universitātes (LU) Juridiskās fakultātes profesore Sanita Osipova ir pieredzējusi un par viņu ir saņemtas tikai labas atsauksmes no nozares pārstāvjiem, tāpēc par viņas virzīšanu uz balsojumu Saeimā tiks lemts otrdien, 28.jūnijā.

Zatlers arī uzsvēra, ka Saeimas uzdevums ir noteikt kritērijus jauna Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja izvēlei. Parlaments to varēs izdarīt, ja tam būs laba griba un vēlme cīnīties ar korupciju. Viņaprāt, jaunais KNAB priekšnieks būtu jāievēl gaidāmajai 11.Saeimai.

Kā ziņots, Zatlers ir iesniedzis Saeimā likuma grozījumus, kuri paredz, ka KNAB vadītājam ir jābūt ilglaicīgai pieredzei operatīvajā darbā un labai reputācijai.

Prezidents uzsvēra, ka ir nepieciešams atjaunot vadības darbu valstij daļēji piederošajā uzņēmumā "airBaltic", kas varētu pieņemt lēmumus. Zatlers arī vērsa uzmanību uz to, lai savlaicīgi tiktu iesniegts un būtu pieejams "airBaltic" audita ziņojums.

Valsts augstākā amatpersona akcentēja, ka šajās trīs lietās ir nepieciešama ļoti nopietna attieksme un rīcība.

Jau ziņots, ka, apzinoties Satversmes tiesas lomu Latvijas demokrātijas stiprināšanā un sabiedrības pastiprināti pievērsto uzmanību tiesiskuma jautājumiem, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) rosina Satversmes tiesas tiesnešu izvēlēties atlases vai konkursa ceļā, aģentūru LETA informēja ZZS frakcijā.

Tāpēc no otrdienas valdības sēdes darba kārtības tika svītrots jautājums par Latvijas Universitātes (LU) Juridiskās fakultātes profesores Sanitas Osipovas kandidatūras virzīšanu vakantajam Satversmes tiesas (ST) tiesneša amatam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas