Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Izveidota datu bāze par Rīgas dzīvojamo māju energoefektivitāti

Rīgas enerģētikas aģentūra (REA) izveidojusi jaunu datu bāzi, kurā apkopota iedzīvotājiem brīvi pieejama informācija par pilsētas centrālapkurei pieslēgto daudzdzīvokļu māju energoefektivitāti, portālu Diena.lv informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas projektu koordinatore Dzintra Āboliņa.

Jaunā sadaļa Datu bāze mājām ikvienam pieejama REA interneta vietnē www.rea.riga.lv  Datu bāze veidota pēc māju adresēm alfabēta kārtībā, grupējot māju sarakstus pēc alfabēta burtiem. Sākotnēji, atklājot datu bāzi, tajā ir iekļautas daudzdzīvokļu mājas, kuru apsaimniekošanu veic Rīgas namu pārvaldnieks. Pakāpeniski, sadarbojoties ar citiem daudzdzīvokļu māju pārvaldniekiem, saraksts tiks papildināts, līdz aptvers visas daudzdzīvokļu mājas pilsētas teritorijā, kas pieslēgtas centralizētai siltumapgādei. Datu bāzē uzrādīti visi faktiskie siltumenerģijas patēriņa dati par iepriekšējo kalendāro gadu. No šiem datiem aprēķināts arī gada faktiskais īpatnējais siltumenerģijas patēriņš uz vienu mājas lietderīgās platības kvadrātmetru. Salīdzināšanai noteikts tāds pat vidējais rādītājs iepriekšējos gados kompleksi renovētajās Rīgas daudzdzīvokļu mājās. Lai novērtētu mājas energoefektivitātes līmeni, savas mājas īpatnējo siltumenerģijas patēriņu noteiktā gadā ir jāizdala ar vidējo energopatēriņu tajā pat gadā kompleksi renovētā mājā. Rezultāts parādīs mājas faktisko energoefektivitāti un to mājā nelietderīgi pārtērēto un pārmaksāto siltumenerģijas apjomu procentos, kas veidojas, neveicot mājas komplekso renovāciju.Šāda datu analīze tiek ieteikta māju pārvaldniekiem, to tabulas veidā izvietojot katru mēnesi uz dzīvokļa norēķinu kvīts otrās puses. Tabulas forma dota datu bāzes interneta vietnē. Faktiskie īpatnējie siltumenerģijas patēriņa dati nav domāti tiešai salīdzināšanai ar analogiem datiem citās pilsētās vai gados. Lai datus varētu salīdzināt, jāveic to pārrēķins, pielietojot klimata korekcijas koeficientu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas