Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Organizēs ekskursiju uz kapiem

Tūrisma aģentūra _Jauni rakursi _šodien plkst.12 pirmo reizi dosies ekskursijā uz Rīgas Lielajiem kapiem, lai atcerētos izcilas personības, viņu stāstus un iepazītu memoriālās tēlniecības pērles.

Kā nformēja aģentūras projektu vadītāja Kristīne Fedotova, neparastās ekskursijas laikā plānots apskatīt, kā izskatās 19.gadsimta arhitektūras, mākslas un vēstures objekti šodien valsts pieminekļu statusā un uzzināt par pagājušo gadsimtu dažādu tautību izcilu rīdzinieku devumu savai pilsētai.

Ekskursija sāksies Senču un Miera ielas krustojumā pie informatīvā objekta "Zemes mātes birojs 1/10", dalības maksa noteikta 5 lati, bet pensionāriem - 4 lati.

"Šajās ekskursijās neraud par to, kas bijis un vairs nav - šajās ekskursijās atceras izcilas personības, viņu stāstus un iepazīst memoriālās tēlniecības pērles. Jaunums ir "Kapeņu stāstiņi". Interesentu mudināti, "Jauni rakursi" dodas tajā Rīgas Lielo kapu daļā, kur ne viens vien iepazinis īstus kapeņu stāstiņus - līdzās izdemolētajam Zemes mātes birojam un greznajām kapličām, kuras veido šausmu filmu uzņemšanas cienīgu vidi, ir tiešām varenu cilvēku atdusas vietas," norādīja Fedotova.

Savukārt 1.jūnijā "Jauni rakursi" plāno ekskursiju "Rīgas Augstākā Vertikāle un Dārgākā Horizontāle". "Tie ir mūsu divu dažādu gadsimtu megaprojekti, par kuriem dīvainā kārtā īpaši daudz nerunājam tūrisma lauciņā - Dienvidu tilts un Radio un TV tornis. Abi ir īsti milži, kurus vieno ieceres vērienīgums, sabiedriskā nozīmība, ārprātīgas izmaksas, būvēšanas ilgums, neritmiskums un naudas trūkums, internacionālais celtnieku, materiālu, investoru kopums," informēja Fedotova.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas