Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas 71.vidusskolas direktoram draud atbrīvošana no amata iespējamu epidemioloģiskās drošības pārkāpumu dēļ

Ja pārbaudes laikā atklāsies, ka ir pieļauti epidemioloģiskās drošības noteikumu pārkāpumi, tiks lemts par Rīgas 71.vidusskolas direktora Andreja Rižikova atbilstību ieņemamajam amatam, šodien preses konferencē teica Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Māris Krastiņš.

Viņš informēja, ka pašlaik notiek faktu pārbaude un, ja apstiprināsies pārkāpumi, tiks lemts par direktora sodīšanu.

Lai gan pašlaik vēl notiekot faktu iegūšana un pārbaude, pēc sākotnējās informācijas Rižikovs pirms skolēnu brīvdienām 14.oktorbī vadīja stundu septītajā klasē.

Viņš sajutās slikti un vērsās pie ārsta. Nākamajās dienās viņš strādāja attālināti, bet vēlāk viņam bija darba nespēja. 21.oktobrī skolas direktoram tika apstiprināts Covid-19. 

Turklāt, iespējams, Rižikovs, pirms vērsās pie ārsta, bija gājis uz skolu ar slimības simptomiem.

Pašlaik esot zināms, ka Covid-19 esot konstatēts desmit šīs skolas skolotājiem un darbiniekiem. Savukārt bērnus tas nav skāris, jo bija skolēnu brīvdienas. Septītās klases šobrīd mācoties attālināti.

Kā skaidroja Krastiņš, šajā situācijā ir runa par divām atbildības jomām - viena attiecas uz labu darba organizāciju, bet otra skar epidemioloģisko drošību.

Šobrīd esot skaidrs, ka iestādes vadītājs, kuram būtu bijis jārāda piemērs kolektīvam ar savu atbildīgo rīcību, bija rīkojies pretēji un tas rada šaubas par iestādes vadītāja kompetencēm, piebilda Krastiņš.

Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (APP) šodien preses konferencē pateicās visiem skolu vadītājiem un darbiniekiem, kuri godprātīgi izturas pret notiekošo un ievēro visas drošības normas. Tādas esot lielākā daļa skolu.

Viņš pauda nožēlu, ka tādas nav visas skolas. Staķis uzsvēra, ka pret šādiem gadījumiem Rīgas domē būs "nulles tolerance".

Viņš novēlēja visiem skolotājiem, kuri ir saslimuši ar Covid-19, ātru izveseļošanos. 

Kā iepriekš ziņoja Latvijas Televīzija (LTV) Rīgas 71.vidusskolas direktors Rižikovs esot slims devies uz darbu, iespējams, izraisot Covid-19 uzliesmojumu skolā.

Kā aģentūru LETA informēja departamentā, šobrīd skolā ir 10 saslimušie - skolas personāls. Divas klases ir mājas karantīnā.

Skolā divās ēkās kopumā mācās 869 skolēni.

Tajā tiek īstenotas 12 izglītības programmas - vispārējās vidējās izglītības programmas, pamatizglītības mazākumtautību programma, speciālās pamatizglītības programmas izglītojamajiem ar garīgās attīstības traucējumiem, speciālās pamatizglītības programmas izglītojamajiem ar mācīšanās traucējumiem gan latviešu valodā, gan mazākumtautību valodā.

Mācību process skolā tiek nodrošināts, tas netiek traucēts skolotāju resursu nepietiekamības dēļ.

Ar skolas direktoru Rižikovu aģentūrai LETA sazināties neizdevās.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas