Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Bundžu Jānis: Nadzīgais ministrs

Jaunais veselības ministrs ir nadzīgs vīrs. Elegancē un augumā arī padevies, tas mums te noteikti jākonstatē. Pēc tam kad Mārtiņš Bondars, jādomā, kaimiņu ietekmē, piesavinājies pašpuiciskas manieres, Belēviča kungs droši pretendē uz mūsdienu Latvijas establišmenta galvenā salonu lauvas vietu.

Tomēr salonu lauvas tituls interesē par tik, par cik. Lai nu jaunais veselības priekšnieks, pat šķībs un greizs būdams, kaut ko padarītu veselības nozarē - tas būtu kaut kas. Te arī cerības lielas. Virtuozi un brašu stāju vīrs ķēries pie tautas veselības uzlabošanas. Lūk, bažas, ka jaunu ātrās palīdzības busiņu pirkums ietaisīts stipri par labu kādam Mamedova kungam. Uz žurnālistu aizdomīgumiem spraunais ministrs atbild ar tauriņa vieglumu - tā nedrīkst būt, tā vienkārši nedrīkst būt. Ja būs pat mikrona miljondaļa šaubu, spalvas putēšot. Vēl neputina.

Netiek iebilsts arī pret zāļu reklāmas grozījumiem - turpmāk drapes varēs reklamēt tikai Miroslavs Mitrofanovs un daži citi nepopulāri personāži. Nekādas izfantazētas tablešnieku lobēšanas. Arī par veselības nozares budžetu jauns izvērsums. Naudas neesot vis maz, bet ļoti, ļoti daudz… tomēr vienalga par maz. Jūtams labs konsultantu tvērums.

Nu ministra kungs ar jau pieminēto nadzīgumu ķēries klāt nozares naudas meklēšanai. Nav ko rušināt pa desmitniekiem, nieki vien! Mums ir 80 noziedzīgi izplederēti miljoni. Tik daudz no valsts paņemot līdzi tie, kas priekšlaicīgi aizejot pa skuju taku, ārstu konferencē klāsta nadzīgais kungs. Jādomā, ka interesentiem tiks atklāti arī sīkāki rēķinājumi, cik tad vidēji viens aizgājušais tos zaudējumus sagādājis, kādas atšķirības tarifos augsti skolotam finansistam un kaimiņmājas bomzītim Ješkam. To būtu interesanti sarēķināt, un vislabāk, ja kaut kur internetā parādītos vienkāršs Belēviča vārdā nosaukts kalkulators ar individuālām iespējām izrēķināt SAVU iespējamo parādu valstij - cik būtu, ja rīt, pēc mēneša, trim gadiem… Apzinīgākie krietni rūpīgāk un uzmanīgāk degustētu laicīgās dzīves baudas. Un vispār jānolīgst konsultanti, kas noskaidrotu, kurš šādā gadījumā ir atbildīgs un no kura jāpiedzen regresa vai progresa kārtībā.

Tāda fiksa cilvēka dzīvības konvertēšana eirikos mulsinoša liekas tikai iesūnojušiem stagnātiem. Jātver vieglāk un nadzīgāk. Kā ministra kungs. Tā arī darām.

80 miljoni nu mums būtu, bet jāiečukst nadzīgajam ministram vēl viens avots, par kuru maz runāts. Zināmu apstākļu dēļ. Proti - zaudējumus valstij nodara ne tikai tie, kas nomirst pārāk ātri, bet arī tie, kas dzīvo pārāk ilgi. Un kā vēl! Skaidrs, ka pensiju rēķinā ietverts kaut kāds vidējais skaitlis, cik nu viens letiņš vidēji bauda šīs zemes priekus. Paņemam statistikas biroja skaitļus - valstī pensionāru mazliet pāri 570 tūkstošiem, vidējā vecuma pensija ap 265 eiro mēnesī. Notrinkšķinām skaitīkļus - par katru virsnormas nodzīvotu mēnesi valsts zaudē vairāk nekā 150 miljonu. Katru dienu piecus! Ai, un tam visam vēl klāt kompensācijas medikamentiem, slimnīcdienas, dakterdienas un divi eiro medmāsām par virsstundām!

Tiesa, šis naudas meklēšanas virziens samērā delikāts un var izsaukt, diplomātiski sakot, dažādu reakciju. Tomēr konsultants ir stingrā pārliecībā, ka nadzīgais ministrs ar savu unikālo vieglumu un eleganci apies arī šīs krāces.

*Ļoti neatkarīgs konsultants

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Par zāļu cenām Eiropā un kas tās diktē

Man par milzu pārsteigumu Latvijas portālā Diena parādījās tulkots raksts Kāda ir dzīvības cena? Runājot par zālēm, tā ir ļoti atšķirīga visā pasaulē. Tā atšķiras arī Eiropā. Tas ir izcils žurnalisti...

Neatdalāmā bezjēdzība

Domājams, ka 2024. gada 2. jūlijs ieies vēsturē kā kārtējais paraugs tam, ka apgrūtinoša un brīžiem pat muļķīga birokrātija ir izcili iedzīvojusies ne tikai Latvijā, bet visas Eiropas Savienība...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē