Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Bundžu Jānis: Pašapziņas okupācija

Redzētas dažādas izkaušanās - ringā, hokeja laukumā, pie skolas, festivālā, rindā pēc vodkas… tomēr vēl nekad nav nācies vērot radošās inteliģences kulaku vicināšanu. Tas mums vēl priekšā. Cerams, drīz. Būtu labi, ja kādā TV tiešraidē. Tauta tak grib redzēt.

Būs jau dzirdēts, ka Latvijas pastāvēšanas galvenais rādītājs esot izšķiršanās - būvēt vai nebūvēt Okupācijas muzeja piebūvi. Karojošās puses sasniegušas cilvēces vēsturē nebijušu cietpaurības un savstarpēja kurluma līmeni.

Pamatu drīzākai inteliģences kautiņa sagaidīšanai redzam faktā, ka aizdomīgās Okupācijas muzeja piebūves gatavošanas darbi naigi vien iet uz priekšu. Biedru grupa ievērojamās speciālistes un patriotes Zaigas Gailes vadībā ir atšifrējusi projekta cauri stūmēju glumās intereses. Piebūvē būšot humpalu bode, lētais hostelis, kur dabūt istabas uz stundām, kas zina, varbūt pat Krievijas vēstniecības filiāle… vārdu sakot - mēsls. Kas attiecas uz arhitektūras kvalitāti, tad mazdārziņu kaimiņa sanaglotais nelegālais šķūnītis esot klasi pārāks.

Otros ierakumos biznesa klasē izvietojies vienkāršajai pasaulei pāri stāvošais arhitektūras Saule Gunārs Birkerts, muzeja draugu priekšnieks ar prievīti, norūpējusies Sandra Kalniete un vēl citi. Viņi pauž sāpi, bažas, šoku, rūgtumu, kā arī redz nelāgas straumes un netīras intereses.

Tāds apmēram izlikums pašreizējā brīdī. Pie dūru vicināšanas vēl tik ātri nepāries, jo palicis nepateikts viens no galvenajiem argumentiem. Savstarpējos miglainos mājienos to jau var manīt. Nu, protams - darbošanās Kremļa interesēs vai īpaši konspirētos čekas aģentos. Pirmās indikācijas ir - Zaiga Gaile cildinot komunismu. Atbildei vajadzētu nākt drīz un atklātā vēstulē (šī forma lielajā kaujā vēl nav izmantota). Proti - čekas aģenti jau nebūs tie, kas komunismu slavinās - tad jau pat Latvijas Drošības policija atšifrēs. Īstie aģenti izvirza šādas apsūdzības citiem. Bet paši skaļi strebj tēju, neizņemot karotīti, pastaigājiet līdzi un pavērojiet. Uz to pretinieki vilktu no pagultes citus noputējušus stāstiņus (Gaile bija pionieros, bet Gailis sačakarēja Baltijas banku), un tad jau līdz dūru cīņai nav vairs tālu. Konflikts tik samilzis, ka zvetējamo pretinieku neskatīs ne pēc dzimuma, ne vecuma. Nost ar diskrimināciju! Vēlams noķert īsto brīdi un aicināt visus TV tiešraidē. Tauta grib redzēt varoņus darbībā. Vakaru vada Artuss Kaimiņš. Reitingi lec zvaigznēs.

Šobrīd izskatās, ka slavenās piebūves atbalstītāji dabū virsroku. Oficiālie priekšnieki hroniska slinkuma dēļ neko negrib mainīt. Rīgas galvenais arhitektu Princis kā jau princis - ne īsti jā, ne nē.

Tomēr uzvaru svinēt par agru. Piebūves naidnieku rezervēs vēl nopietni ieroči. Nupat aizlaista vēstule starptautiskajai arhitektu priekšniecībai. Ja tas nelīdzēs, nāksies vien runāt ar Solvitu un Simona Vīzentāla centru. Arī pretinieki nav stulbi un zina, ka tādā gadījumā ir cauri. Tādēļ mēģina izprovocēt uz kautiņu, pirms minētie sacīs gala vārdu.

PAREIZAIS VIEDOKLIS. Kamēr radošā inteliģence aiz piebūves trenē kaušanās mākslu un vārdnīcās meklē smalkākus epitetus pretiniekiem, kāds amatieris varētu nofilmēt, kā viss izskatās no malas, un aizsūtīt frontiniekiem rozā aploksnē. Varbūt palīdz. Citas izejas nudien nezinām.

* Ļoti neatkarīgs konsultants 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē