Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Degvielas tirgotājs: Nākamgad notiks tirgus pārdale

2015.gadā turpināsies lielo degvielas tirgotāju tīklu paplašināšana, ar kuriem mazajiem degvielas tirgotājiem būs aizvien grūtāk konkurēt - gan uzņēmējdarbības rentabilitātes, gan valsts noteikto prasību sloga dēļ, aģentūrai LETA prognozē Virši-A valdes priekšsēdētājs Jānis Riekstiņš. 

2015.gadā papildu prasības degvielas tirgotājiem būšot saistītas ar kases aparātu sistēmas pilnveidošanu, kas ir regulāri jāveic biežāk nekā piecos gados, kā arī jauniem noteikumiem saistībā ar bezakcīzes degvielu lauksaimniekiem. No 2015.gada degvielas mazumtirgotājiem bezakcīzes degviela būs jāmarķē (jāiekrāso). Šīs prasības radīs papildu izmaksas un saimniecisko slogu tirgotāja ikdienai, uzsver Riekstiņš. 

Domājot par 2015.gada degvielas cenu svārstībām, esot jāņem vērā fakts, ka tik straujas naftas cenas svārstības ir, visticamāk, mērķtiecīgi izmantota svira ekonomisko un politisko notikumu ietekmei no dažādām pusēm. Šobrīd naftas un degvielas mazumtirdzniecības cenas esot nostabilizējušās, taču tuvākās cenu svārstību tendences būšot novērojamas 2015.gada pirmajos mēnešos, ja vien nenotiks strauji pavērsieni pasaules ģeopolitiskajos notikumos, uzsver uzņēmuma vadītājs. 

Virši-A apgrozījums 2013.gadā samazinājies par 2,5% līdz 97,89 miljoniem eiro. Virši-A ir 50 degvielas uzpildes stacijas visā Latvijā, un uzņēmums nodarbina vairāk nekā 340 darbiniekus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē