Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Dzintars: NA savu nostāju bēgļu jautājumā nemainīs

Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA) nav mainījusi savu nostāju un uzskata, ka Latvijā nebūtu jāuzņem bēgļi, kuri no Āfrikas ierodas Dienvideiropā, norāda NA līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Politiķis norādīja, ka nacionālā apvienība nepiekrīt bēgļu uzņemšanai, bet uzskata, ka Latvija varētu sniegt palīdzību citā veidā. Ja par šo jautājumu būs jālemj balsojumā valdībā, tad NA ministri neatbalstīs lēmumu par bēgļu uzņemšanu. Tomēr atbilstoši koalīcijas līgumam nacionālā apvienība nevarot uzlikt veto šim jautājumam.

NA šis ir principiāls un būtisks jautājums, tomēr koalīcijas partiju atšķirīgie viedokļi par iespējamo bēgļu uzņemšanu valdības partneru attiecības nemainīs, jo jau tagad "būtiskas pretrunas iezīmējas samērā regulāri", uzskata politiķis.

Dzintars jau pirmdien pēc koalīcijas sanāksmes pauda, ka katrai ES valstij ir jāpauž un jāizrāda solidaritāte, bet tā nevar būt vienpusēja. "Latvijai ir īpašs un atšķirīgs stāvoklis no pārējām ES valstīm, jo pagājušā gadsimta laikā pret savu gribu esam uzņēmuši ārkārtīgi lielu imigrantu skaitu," klāstīja politiķis, piebilstot, ka apzīmējums "brīvprātīgs" šajā situācijā ir visnotaļ nosacīts, jo "obligātā kārtā būs jāuzņemas un jāizrāda šī solidaritāte".

Jau ziņots, ka valdošās koalīcijas partiju sanāksme, kurā partneri varētu vienoties par nostāju saistībā ar bēgļu uzņemšanu Latvijā, plānota pirmdien, 6.jūlijā. Pēc sanāksmes notiks valdības sēde, kurā plānots pieņemt gala lēmumu saistībā ar Latvijas nostāju par bēgļu uzņemšanu.

Valdība varētu vienoties par to, cik bēgļu Latvija varētu uzņemt. Taujāta, par kādu skaitli varētu diskutēt, Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) iepriekš norādīja, ka savu viedokli jau paudusi - Latvijā varētu uzņemt līdz 200 bēgļu.

Koalīciju veidojošo partiju viedokļi par iespējamo bēgļu uzņemšanu bija atšķirīgi.

Jau ziņots, ka Eiropas Savienības (ES) valstu un valdību vadītāji vienojušies, ka ES dalībvalstis nākamajos gados varētu uzņemt 60 000 bēgļu, tomēr par konkrētu risinājumu bēgļu uzņemšanai un sadalīšanai pa valstīm diskusijas vēl turpināsies. Paredzēts, ka ES valstu iekšlietu ministri līdz jūlija beigām vienosies par konkrētu piedāvājumu bēgļu uzņemšanai dalībvalstīs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūsu valoda un tās prestižs

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā nesen tika spriests par atteikšanos no krievu valodas kā otrās svešvalodas vidusskolās, un kārtējo reizi atklājās, ka valodu tēma tiek uztverta ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē